Elena Udrea, audiată în dosarul Gala Bute
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Elena Udrea este audiată, marți, în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă de fraudare a fondurilor europene.

Elena Udrea va da explicații în ședința de astăzi în legătură cu acuzațiile pe care i le aduc procurorii anticorupție. Fostul ministru este ultimul inculpat din dosar care este audiat înainte de a se trece la a doua etapă, cea a administrării și discutării probelor aduse atât de procurori cât și de avocații apărării. 

Deputatul a anunțat deja că vrea să cheme în instanță mai mulți martori, inclusiv foști colegi din Minister, care să povestească cum a fost organizată Gala Bute. 

De asemenea, a fost reaudiat și fostul consilier al Elenei Udrea. Ștefan Lungu a dat o declarație mai amănunțită cu privire la aciuzațiile potrivit cărora oamenii de afaceri plăteau comisioane nelegale către funcționari din Minister pentru a se asigura că această instituție face la timp plățile pentru contractele aflate deja în derulare.

Potrivit lui Ștefan Lungu aceste comisioane erau o practică obișnuită în Ministeru și se ridicau 10 % din valoarea contractelor acordate de Minister. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel