Elena Mateescu, director ANM: "Da, a venit vara!". Când apar fenomenele meteo extreme
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 07 mai, 18:04
WhatsApp
Sursa: Pexels
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat că următoarele două zile vor fi marcate de ploi şi temperaturi scăzute în mai multe regiuni din ţară. Aceasta a spus şi cum va fi vremea săptămâna viitoare, dar şi la ce ar trebui să ne aşteptăm în a doua jumătate a lunii mai. 

În contextul unor temperaturi foarte ridicate în ultimele zile, directorul ANM Elena Mateescu a anunţat că vara a venit, dar nu în întreaga ţară. 

"Da, a venit vara, având în vedere temperaturile de azi din jumătatea sudică a ţării, care au depăşit 25-27, chiar 28 de grade Celsius. În partea de nord-vest a ţării, temperaturile nu au fost atât de generoase, nu au depăşit 17 grade Celsius. 

Mâine vremea se va răci, mai ales în partea de nord-vest, nord, centru, nord-est, posibil şi în sudul ţării. Vom consemna valori de sub 20 de grade Celsius. Vorbim de ploi, iar la altitudini mai mari de 1800 de metri, precipitaţiile vor fi mixte, iar vântul va depăşi la rafală 90 km/h. 

Ulterior, vom avea iar temperaturi în creştere, astfel încât săptămâna viitoare, luni, marţi şi miercuri, vom vorbi de temperaturi apropiate de normalul perioadei sau chiar peste, vom putea depăşi iar 25 de grade", a declarat Elena Mateescu la România TV. 

G Ad:

Ploi, vijelii şi grindină, ce şanse au să apară în mai

"Luna mai este cea mai instabilă lună a primăverii şi aduce în intervalele cu ploaie fenomene de ploaie torenţială, vijelii, descărcări electrice, izolat chiar şi grindină. Estimările actualizate azi arată că cel puţin săptămâna viitoare vom avea un deficit al cantităţii de precipitaţii. A doua parte a lunii mai se apropie de normal, ca nivel de precipitaţii. Săptămâna viitoare, spre exemplu, pare mai caldă decât normalul perioadei. Şi prima săptămână din iunie pare normală, atât termic cât şi din punct de vedere al nivelului de precipitaţii", a mai spus Elena Mateescu. 

Conform ultimei prognoze actualizate, săptămâna viitoare valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

VEZI Vreme 10 mai - 7 iunie 2021. ANM, prognoză. Vara vine și în termometre

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro