Elena Cristian și Bogdan Chirieac, ÎNTREBĂRILE zilei pentru candidații la europarlamentare 2019
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dezbatere DC News
dezbatere DC News
Elena Cristian și Bogdan Chirieac au fost analiștii care au pus întrebări în cadrul dezbaterii cu ocupanții primului loc de la PSD, ALDE, PRO România și USR - PLUS la alegerile europarlamentare 2019.

În rândurile de mai jos găsiți întrebările adresate de Elena Cristian și Bogdan Chirieac pentru Rovana Plumb (PSD), Norica Nicolai (ALDE), Victor Ponta (PRO România) și Dacian Cioloș (USR - PLUS) în cadrul dezbaterii DC News pentru alegerile europarlamentare 2019:

Politică

În ce grup politic veți activa în Parlamentul European? Veți vota pentru candidatul grupului la șefia Comisiei/Parlamentului?

Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci avem un mandat să acționăm imediat, a doua zi, a declarat președintele Klaus Iohannis. De la ce rezultat al europarlamentarelor putem spune că românii nu sunt de acord cu PSD/ de la ce rezultat demersul de a schimba guvernul este legitim?

Dacă, indiferent de rezultatul alegerilor europarlamentare se va depune moțiune de cenzură, ce șanse sunt pentru îndepărtarea actualului guvern?

Dacă referendumul va fi validat, ce va face partidul dumneavoastră în Parlament în legătură cu întrebările? Dar dacă nu va fi validat?

Probleme europene

Procurorul șef Laura Coduța Kovesi, revocată în România de către ministrul Justiției și președinte, pentru încălcarea Constituției, se află printre favoriții cursei pentru funcția de procuror șef european. Considerați că România ar trebui să sprijine candidatul aflat în această situație (care a încălcat Constituția)?

În repetate rânduri, liderii europeni folosesc, în cazul României, noțiunea de stat de drept. Din nefericire nu există la nivel european o definiție unanim acceptată a sintagmei stat de drept. Credeți că e necesară definirea noțiunii și ce veți face în acest sens?

Politici europene-partea a doua

Cum intenționați să sprijiniția întoarcerea românilor acasă, în condițiile în care țara se confruntă cu un deficit de forță de muncă alarmant?

Cum puteți opri alte state să urmeze exemplul Austriei, care a redus alocațiile pentru copiii românilor?

Mai sunt 11 zile de campanie. Puteți spune ce rezultat v-ar mulțumi în 26 mai?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel