Elena Cristian, scenariu: Nu va fi rotație în 2023, ci ALEGERI! Avem impresia că România va fi RAIUL pe Pământ, din programul de guvernare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Jurnalista Elena Cristian vede programul Guvernului Ciucă drept unul electoral, nu unul guvernamental. Mario de Mezzo, din partea PNL, afirmă că este un angajament, pe care fiecare politician și-l asumă și-n funcție de care va fi evaluat. 

”S-a mai înființat un SPOR pentru bugetari”

Jurnalista Elena Cristian, redactor-șef DCBusiness, constată că, de fiecare dată când se schimbă un Guvern, sunt aceleași declarații, precum: ”vom face o analiză în sistemul bugetar, legea salarizării unitare, sunt bugetari care nu-și fac treaba, vor fi plătiți pe criterii de performanță”. ”Sigur că nu s-a făcut nimic” a punctat Elena Cristian, adăugând că ”Nu spun că ar trebui sau nu să se reevalueze salariile din domeniul bugetar, nu spun că n-ar trebui umblat pe acea lege a salarizării unitare, care numai salarizare unitară nu este, pentru că sunt instituții ale statului, unde sunt 20-30 de diverse sporuri. Și apropo, în programul de guvernare s-a mai înființat un spor: sporul de performanță în sistemul bugetar. Deci, pe lângă celelalte 250 de sporuri existente, a mai apărut unul”.

România va fi raiul pe Pământ? ”Hai, să fim serioși. Program electoral”

Elena Cristian și-a exprimat, în intervenția de la RomâniaTV, speranța să fie făcută o analiză corectă în toate instituțiile statului, să fie corectate toate inechitățile din legea salarizării, să fie făcută o lege a salarizării corectă. În acest fel, ar putea exista, într-un sfârșit, performanță în sistemul bugetar. ”Eu nu cred în aceste promisiuni, sper să le văd, dar nu cred că se vor întâmpla. Mie, acest program de guvernare îmi pare un program electoral, îmi lasă sentimentul că oamenii aceștia se gândesc că nu va exista o rotație în 2023, ci că vor exista alegeri. Așteptăm să fie implementat programul și să vedem dacă se va implementa măcar o parte din tot ce scrie acolo - mii de kilometri de autostradă, traversăm munții, dealurile. România pare că va fi ceva, raiul pe Pământ la finalul acestei guvernări... Hai, să fim serioși!”. 

Mario de Mezzo spune că oamenii nu mai vor ”vinovați”, ci proiecte

Liberalul Mario de Mezzo a afirmat, în acest context, că susține performanța companiilor, ”mai ales ale celor de stat”. ”În ceea ce privește faptul că programul de guvernare arată ca un program electoral, eu consider acest lucru, din partea doamnei Cristian, ca fiind un compliment, pentru că, într-un program electoral, putem spune că sunt prezentate lucruri exagerate pentru a câștiga voturile oamenilor, dar într-un program de guvernare, când vii cu anumite angajamente sau promisiuni, tu singur îți setezi reperul și standardul la care vei fi evaluat la finalul programului de guvernare” a mai spus liberalul, adăugând că ”avem nevoie de autostrăzi, spitale, infrastructură”, considerând inacceptabil ca ”oamenii să meargă la toaletă în fundul curții”.”Absolut inacceptabil” a spus el, subliniind că ”oamenii au obosit să audă că ăla e de vină, ăla e de vină”, ci vor proiecte, indiferent ce partid le face. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel