Elena Cristian, după declarațiile lui Cîțu: Mesajul este clar. Pensionarii să fie mulţumiţi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Elena Cristian a comentat ultimele declarații ale premierului Florin Cîțu.

"Nu se poate, este un drept câştigat"

"Primul dintre mesaje: În 2021, nu se majorează pensiile şi salariile. Acest mesaj a fost lansat, de fapt, de preşedintele Iohannis, acum două săptămâni, când a spus că nu vor fi majorări de pensii şi salarii în 2021 şi că pensionarii vor rămâne doar cu majorarea de 14% a punctului de pensie.

Astăzi, premierul Cîțu, fost ministru de Finanţe, cel care a creionat bugetul pe anul în curs, cel care trebuia să spună de anul trecut cum arată bugetul pe anul acesta, ne spune că nu va fi nicio majorare de pensii în acest an, că va fi o nouă lege a pensiilor şi de aici intervin nonsensurile, nici nu ştiu cum să le pun. Încerc să fiu echilibrată în discurs.

Premierul Cîțu ar trebui să ştie şi îmi doresc să ştie că nu poţi să aplici nişte reguli de calcul pentru pensiile aflate deja în plată. Pe o pensie care a fost stabilită pe baza unei legi nu te poţi întoarce şi spui "o vom stabili pe baza a ceea ce a contribuit omul". Nu se poate, este un drept câştigat şi ştim bine ce se va întâmpla mai departe. Oamenii aștia vor merge în instanţă. Nici nu se pune problema ca toate aceste pensii să fie recalculate după alte reguli.

Apoi, premierul Cîțu nu ne-a spus ce are legea în vigoare. Ce are această lege de nu este bună? Că şi această lege prevedea recalcularea tuturor pensiilor, eliminarea inechităţilor şi o majorare substanţială", a spus Elena Cristian, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Vezi și: Agenția Moody's: Guvernul, cel mai mic pachet de relansare economică. Elena Cristian: Economia va fi puternic afectată

"Mesajul este clar! Pensionarii să fie mulţumiţi"

"Ce mai spune premierul Cîțu şi mie mi se pare că, aici, ar trebui să îl întrebăm din nou... Spune că bugetul pe anul în curs vă fi construit pe legile în vigoare. Păi, legea cu majorarea punctului de pensie cu 40% este o lege în vigoare, nu? Este o lege stabilită de CCR constituţională şi trebuie aplicată. Păi, dacă facem bugetul respectând legile în vigoare, atunci va trebui să respectăm majorarea punctului de pensie cu încă 26% pentru anul în curs pentru a ajunge la acea majorare de 40%.

Din 2010 şi până acum,  toţi premierii au declarat că vor face o altă lege a pensiilor. Uneori s-a reuşit, alteori nu. Cert este că niciuna dintre aceste legi nu a fost aplicată. Ceea ce se întâmplă şi cu legea din 2019. Mesajul este clar: nu se vor majora pensiile, nu se vor majora salariile, nu se va da indexarea de 3%. Nu se va da nimic. Pensionarii să fie mulţumiţi că au primit 14% în an electoral că, dacă nu era an electoral, nu primeau nimic", a mai spus Elena Cristian.

Vezi și: Cîțu, declarație de avere. Elena Cristian: Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel