Urmărește emisiunea live
Elena Cristian: CNAIR ar trebui rasă din temelii! / Replica lui Drulă / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Elena Cristian
Sursă foto: Facebook Elena Cristian
Președintele USR și fostul Ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a spus la conferința Upgrade România: Este nevoie de un pact național de transporturi, organizată de DC News, dacă ar fi reformat companiile din cadrul Ministerului Transporturilor, printre care și CNAIR.

Întrebat de Elena Cristian, analist economic DCBusiness, dacă ar fi rămas ministru un mandat întreg și astfel ar fi reformat instituțiile/companiile din cadrul Ministerului Transporturilor, inclusiv CNAIR, despre care Elena Cristian a precizat că „ar trebui rasă din temelii și reconstruită”, Cătălin Drulă a răspuns:

„Nu vrea să îmi pun medalii în piept despre ce aș fi făcut dacă aș fi rămas ministru. Pentru unele domenii, rezultate se pot obține. Cred că am arătat și în 8 luni. Dacă îmi permiteți să zâmbesc, m-ați numit ministrul cu numărul 32, pentru că am mai auzit de la o singură voce această numărătoare a miniștrilor de la domnul Ion Rădoi de la Metrorex care a spus, într-o intervenție la televizor, că vom scăpa noi și de al 32-lea ministru al Transporturilor.”, a spus Drulă.

„Se pot face lucruri, le-am făcut și în 8 luni de mandat, dar cred că într-un mandat complet de ministru de 4 ani sau măcar de 3 ani. Cât privește Compania de drumuri, aceeași concluzie o am și eu, încă din 2016, de când am avut primul contact cu administrația ca și consilier în cancelaria tehnocrată a acelui Guvern. De aceea am pornit din 2016 proiectul unei noi companii, Compania Națională de Investiții Rutiere. Care ar fi beneficiul unei noi companii? Pentru că succesul nu e garantat ca fiind o construcție nouă, beneficiul ar fi că această companie s-ar putea concentra doar pe proiectele mari.”, a declarat Drulă.

„O idee ar fi să se concentreze doar pe proiectele de miliarde de euro din PNRR și ai putea să ai o echipă de 30-50-70 de oameni, mult mai profesioniști, să livreze performanță și să scape de zona de cultură instituțională, aflată la pământ în CNAIR. Și asta o spune orice ministru, de orice culoare politică, dacă vorbește cinstit. Ei bine, din păcate, lucrurile nu se mișcă bine nici acolo, deși acesta este un jalon în PNRR.”, a mai spus Cătălin Drulă, la DC News.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel