Data publicării:

Electronic Arts, victima unei intruziuni de rețea. 780 GB de date au fost furați

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Hackerii au furat date importante de la Electronic Arts (EA).

Conform BBC, atacatorii marii companii de jocuri care are sediu și la București, Electronic Arts (EA), au spus că au descărcat cod sursă pentru jocuri precum FIFA 21 și pentru motorul de joc Frostbite folosit pentru multe titluri extrem de populare printre jucători. Vestea piratării a fost prima oară dată de Vice, iar cantitatea de date furate este uriașă: 780 GB de informații. EA insistă că datele jucătorilor au rămas neatinse.

Electronic Arts este una dintre cele mai mari companii producătoare de jocuri video din lume. Printre titlurile firmei se numără Battlefield, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Sims, FIFA și Titanfall, iar pe lângă FIFA există multe alte titluri sportive create de producător.

Ce a transmis compania, după atac

 

„Investigăm un incident de intruziune în rețeaua noastră prin care o cantitate limitată de cod sursă pentru jocuri și unelte asociate a fost furată”, a transmis un purtător de cuvânt al Electronic Arts, într-un comunicat. „Niciun fel de informație a jucătorilor nu a fost accesată și nu avem motive să credem că e vreun risc pentru intimitatea clienților noștri”.

Compania a adăugat că deja a reușit să îmbunătățească securitatea rețelei și că nu se așteaptă ca incidentul „să aibă un impact asupra jocurilor și afacerii”. Autoritățile au fost și ele avertizate în legătură cu atacul actorilor cibernetici. Intruziunea nu a fost un atac de tipul ransomware și a avut loc recent, a adăugat Electronic Arts.

De ce este este atât de important acest cod sursă

 

Codul sursă este o versiune de software care este mult mai ușor de citit și înțeles față de versiunea finală a unui produs cum ar fi jocurile video, putând fi folosit pentru a deduce cum a fost creat un produs. De exemplu, motorul de joc Frostbite accesat de hackeri stă la baza a multor jocuri de sub tutela Electronic Arts, de la FIFA până la jocurile Battlefield sau Star Wars.

Dacă un dezvoltator de joc fără scrupule pune mâna pe codul sursă al altei companii, s-ar putea folosi de el pentru a crea propriile titluri pentru un profit mai mare sau poate crea coduri de trișat sau hackuri. Totuși, nu se așteaptă nimeni ca competitorii principali ai EA să facă astfel de lucruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel