Elaine Stritch, legendă de pe Broadway, a murit la vârsta de 89 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Actriţa americană Elaine Stritch, o legendă de pe Broadway, care era însă apreciată şi pentru rolurile sale din producţii de televiziune, precum serialul "Two's Company", difuzat în anii 1970, a murit joi în reşedinţa ei din statul american Michigan, la vârsta de 89 de ani.

Recent, Elaine Stritch, câştigătoare a premiilor Primetime Emmy şi Tony, a apărut şi în două seriale TV foarte apreciate, "Law & Order" şi "30 Rock", şi a susţinut un turneu de adio ce a inclus mai multe concerte în 2013, relatează bbc.co.uk, citat de Mediafax.

Actriţa s-a retras în reşedinţa ei din Birmingham, un oraş din statul american Michigan, după o carieră de şapte decenii, întrucât suferea de diabet şi suferise de curând o fractură de şold.

Elaine Stritch, actriţă şi cântăreaţă, era renumită pentru umorul ei înţepător şi pentru mimica ei ironică, dar şi pentru preferinţa pentru ţigarete şi alcool.

Şi-a început cariera în anii 1940, jucând în numeroase producţii teatrale, care i-au adus cinci nominalizări la premiile Tony. A câştigat acest trofeu o dată, în 2002.

A jucat şi în filme, inclusiv în două pelicule semnate de Woody Allen - "September" şi "Small Time Crooks".

A fost nominalizată de opt ori la premiile Primetime Emmy şi a câştigat acest trofeu de trei ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel