El Ponchis, copilul criminal condamnat pentru patru omoruri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
el ponchis copilul criminal din Mexic
el ponchis copilul criminal din Mexic

Edgar Jiemez Lugo a fost condamnat la trei ani de închisoare, pedeapsa maximă pentru un minor în statul Morelos din Mexic, după ce a recunoscut că a ucis patru persoane. La 14 ani, el Ponchis era cel mai tânăr membru al unei grupări din cartelurile drogurilor.

Este din nefericire, copilul făcut celebru de către războiul cartelurilor drogurilor din Mexic. Potrivit Paris Match, Edgar Jimenez Lugo, cunoscut sub psudonimul El Ponchis, a mărturisit, după arestarea sa în luna decembrie 2010, uciderea a patru persoane. Cei patru au fost găsiţi cu membrele tăiate, spânzuraţi de un pod, informează Realitatea.

Pentru oribilele crime, comise la 14 ani, El Ponchis a fost condamant la trei ani de închisoare, pedeapsa maximă pentru un minor în statul Morelos, din centrul Mexicului. Edgar a recunoscut că a lucrat pentru cartelul Pacificului de sud (CPS), o celulă a cartelului familial Beltran Leyva. CPS era la acea vreme aliată cu o altă organizaţie criminală de amploare Los Zetas, pentru a lua locul familiei rivale, Michoacana. "Un război în război", care a făcut mai mult de 350 de morţi în 2010, potrivit ziarului el Universal, citat de publicaţia franceză. Edgar şi camarazii săi, cu vârste cuprinse între 12 şi 23 de ani, erau, de obicei, carne de tun în acest război.

Edgar a fost reţinut când era pe punctul de a urca într-un avion cu destinaţia Tijuana. De acolo spera să ajungă la San Diego, unde locuieşte mama sa. El Ponchis era împreuna cu Isabel, sora sa în vârstă de 19 ani, suspectată de a fi conducătoarea unui grup de fete care se ocupa de dezmembrarea victimelor şi debarasarea de corpuri, Las Chabelas. Fetele aruncau, din maşină, bucăţi din corpurile victimelor la marginea drumurilor.

Copiii criminali din Mexic din banda lui Edgar au fost capturaţi pentru că au postat pe internet fotografii în care sunt suprinsi cu droguri, arme sau alături de victimele lor. Acest lucru nu a fost,m desigur, pe placul şefului cartelului. El Ponchis se poate considear norocos că a fost prins de către poliţie şi nu de către traficanţi. El a declarat, după arestare, că Julio Jesús Padilla Hernández, i-a dat marijuana de la vârsta de 11 sau 12 ani, până in ziua în care l-a "promovat". În acea zi, a fost avertizat: "Dacă nu lucrezi cu noi, vei fi omorât". De atunci, Edgar, cel mai tânăr din grup, a fost plătit cu sume cuprinse între 2500 şi 3000 de euro ca să ucidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel