Fă cunoștință cu Blue, unul dintre câinii polițiști dresaţi să detecteze „mirosul de COVID” - FOTO în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fă cunoștință cu Blue, unul dintre câinii polițiști dresaţi să detecteze „mirosul de COVID”  / Foto: Facebook Aeroportul Internațional Sibiu
Fă cunoștință cu Blue, unul dintre câinii polițiști dresaţi să detecteze „mirosul de COVID” / Foto: Facebook Aeroportul Internațional Sibiu
Ministerul Afacerilor Interne din România a postat o poză cu unul dintre câinii polițiști din țara noastră care pot detecta COVID-19. 

El este Blue, un Malinois în vârstă de 1 an și jumătate care poate depista persoanele infectate cu coronavirus folosindu-și mirosul. Blue este unul dintre cei cinci câini polițiști care fac parte din proiectul pilot de detectare a persoanelor infectate cu Covid-19.

"Este extrem de prietenos. Îi place să fie mângâiat și să stea în preajma oamenilor. Este unul dintre cei cinci câini polițiști care fac parte din proiectul pilot de detectare a persoanelor infectate cu Covid-19.

Chiar dacă, la început, mulți au fost sceptici, și poate au luat în derâdere proiectul, Blue și colegii lui au demonstrat că pot depista prezența virusului la oameni. Probabil scepticii nu știu că un câine bine antrenat poate face minuni! Dacă are constatări? Da, are! Două persoane care nu aveau simptome, au fost diagnosticate în urma testării. Blue a fost cel care a sesizat primul acest lucru!

Felicitări, Blue! Felicitări tuturor celor de la Centrul Chinologic Sibiu!", se arată într-o postare pe Facebook a Ministerul Afacerilor Interne din România.

Primul pasager depistat cu coronavirus de către câinii polițiști de pe aeroportul din Sibiu

Pentru prima dată în România, un bărbat din judeţul Alba a fost depistat cu COVID-19, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu ajutorul unui câine poliţist, special antrenat, în Aeroportul Internaţional din Sibiu, unde pasagerul a ajuns de la Madrid, fiind vaccinat cu două doze de imunizare, a declarat pentru Agerpres, directorul general al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), colonelul Daniel Chelcea, pe 7 august.

"Pasagerul 1 a fost depistat de câinele antrenat, iar la testul rapid efectuat de personalul DSP acesta a ieşit pozitiv. A fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat în Unitatea de Primiri Urgenţe pentru investigaţii de specialitate şi confirmare sau infirmare probabilă a bolii, acesta urmând a fi izolat la adresa declarată. Persoana depistată pozitiv avea cele două doze de vaccin făcute.", a precizat Chelcea.

Câinii dresaţi să detecteze „mirosul de COVID” au semnalat  în total 3 persoane ca fiind infectate. Mai multe detalii găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel