El este Bill Gates de Asia. Cu siguranță ai comandat de la el
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jack Ma, fondatorul Alibaba Group Holding Ltd, cel mai mare retailer online de pe piaţa chineză, şi-a recâştigat titlul de cel mai bogat antreprenor din China, potrivit clasamentului publicat joi de publicaţia Hurun, în special datorită valorii mai ridicate a companiei sale de plăţi Ant Financial, informează Financial Times (FT).
Jack Ma, în vârstă de 54 de ani, a anunţat recent că în septembrie 2019 va demisiona din funcţia de preşedinte al Alibaba Group. Compania are peste 66.000 de angajaţi cu normă întreagă şi o capitalizare bursieră de aproximativ 420 miliarde de dolari.
 
Afacere profitabilă de două decenii
 
Averea lui Jack Ma a crescut cu peste o treime, la 39 de miliarde de dolari, conform datelor Hurun, după ce în urma strângerii de fonduri din aprilie a evaluat Ant Financial la 150 de miliarde de dolari.
 
Ultima dată când şeful Alibaba a fost desemnat cel mai bogat om de afaceri din China a fost în 2014.
 
Fost profesor de engleză, astăzi, un magnat de succes
 
Fost profesor de engleză, Jack Ma a înfiinţat Alibaba în 1999, veniturile companiei ajungând în trimestrul doi la 80,9 miliarde de yuani (11,8 miliarde de dolari), în creştere cu 61% faţă de anul trecut.
 
Conform datelor Hurun, Jack Ma l-a depăşit pe magnatul din sectorul imobiliar Xu Jiayin, fondatorul dezvoltatorului Evergrande, a cărui avere a scăzut cu 14%, la 36 de miliarde de dolari, din cauza încetinirii vânzărilor de proprietăţi imobiliare.
 
Pony Ma, fondatorul principalului rival chinez al Alibaba - Tencent - a pierdut o poziţie, fiind acum pe locul trei, cu o avere estimată la 35 de miliarde de dolari. Este pentru prima dată când i-a scăzut averea de când a intrat în top, în 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel