Data publicării:

Egiptul pune limită pe cardurile bancare: Tranzacțiile interne, limitate la 250 de dolari/lună. Achizițiile din afara țării, suspendate

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Dacă vor să călătorească în afara țării, egiptenii trebuie să informeze banca pentru a putea cheltui 1000 de dolari... din propriii bani! 

Egiptul restricționează utilizarea cardului de credit în valută străină. Banca centrală a Egiptului le-a spus marți băncilor comerciale să restricționeze clienții să folosească cardurile de credit pentru tranzacții în valută străină atât pe plan intern, cât și în străinătate. 

Săptămâna trecută, banca centrală le-a spus băncilor să suspende utilizarea cardurilor de debit în lire egiptene pentru achiziții în afara țării, pentru a opri scurgerea de valută străină. Acum, în instrucțiuni către bănci, a extins restricțiile la cardurile de credit.

”În lumina a ceea ce s-a văzut recent despre unii speculatori care folosesc greșit aceste carduri făcând retrageri de numerar din străinătate fără a călători efectiv, au fost emise băncilor instrucțiuni pentru a deschide și activa limita maximă de credit”, a spus banca centrală într-un comunicat de presă, citat de Reuters. 

Tranzacțiile interne vor fi acum limitate la echivalentul a 250 de dolari pe lună, au spus trei bancheri, arată sursa citată. Egiptul s-a confruntat cu o penurie de valută care s-a agravat în ultimii doi ani. Din martie și-a menținut moneda fixă față de dolar, în ciuda unui decalaj tot mai mare cu rata pieței negre.

Atât tranzacțiile cu cardul de debit, cât și cele de credit sunt taxate la rata oficială de aproximativ 31 de lire sterline pentru dolar, în timp ce pe piața neagră un dolar se vinde cu aproximativ 40 sau 41 de lire sterline.

Cardul de credit este folosit, în Cairo, în proporție de 70% pentru a comanda produse din străinătate, a spus un bancher. În cazul călătoriilor, cetățenii din Egipt primesc o limită de 1000 de dolari de tranzacționare din partea băncii, dar nu înainte de a informa banca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel