Egiptul construiește linii de cale ferată de mare viteză în valoare de 4,5 miliarde de dolari / VIDEO
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 18 sep, 20:09
WhatsApp
Egiptul construiește linii de cale ferată de mare viteză în valoare de 4,5 miliarde de dolari    /   Sursă foto: Captură YouTube The New Africa Channel
Autoritățile din Egipt construiesc linii de cale ferată de mare viteză în valoare de 4,5 miliarde de dolari.

Egiptul construiește linii de cale ferată de mare viteză în valoare de 4 miliarde şi jumătate de dolari. Prima și cea mai importantă dintre ele va face legătura între Marea Roșie și Marea Mediterană. Se estimează că astfel vor fi transportaţi în jur de 30 de milioane de oameni anual.

Autoritățile de la Cairo au semnat un contract în acest sens cu compania germană Siemens Mobility pentru 1800 de kilometri de cale ferată. Prima porțiune va fi operațională în 2023.

Pe lângă faptul că trenurile electrice de mare viteză vor reduce timpul de călătorie la jumătate, acestea vor proteja şi mediul înconjurător deoarece emisiile de gaze cu efect de seră vor fi cu 70% mai mici decât în cazul transportului cu vehicule clasice.

Siemens Mobility va furniza tehnologiile de bază, trenuri de mare viteză, trenuri de navetă și infrastructură feroviară. Proiectul va duce la crearea a 15 mii de locuri de muncă, scrie Publika.

G Ad:

Polonia vrea trenuri cu viteză de 550 km/h. Se construiește prima pistă de probe pentru Magrail

Compania Nevomo, fostă Hyper Poland, a semnat un acord de cooperare cu Plastwil și Plastwil de Bonte, companii specializate în producția de traverse din beton precomprimat de calitate superioară și sisteme de fixare a șinelor. Traversele și dispozitivele de fixare furnizate de cele două companii vor fi utilizate pentru a construi o pistă de testare a tehnologiei magrail la scară largă.

Datorită acestei cooperări, Nevomo va construi o pistă lungă de 750 de metri, care va fi cea mai lungă pistă pentru testele de levitație magnetică pasivă din Europa, potrivit urbantransportnews.com. Compania belgiană De Bonte are 30 de ani de experiență în fabricarea de traverse din beton precomprimat, în timp ce Polish Plastwil este de peste 35 de ani un producător de frunte de sisteme de fixare a șinelor de traverse. Atât traversele din beton precomprimat, cât și sistemele de fixare, vor deveni parte a unei piste de testare la scară largă pentru tehnologia magrail – o nouă generație de căi ferate de mare viteză în care vehiculele vor circula cu viteze de până la 550 km/ h. Pista va fi construită în comuna Nowa Sarzyna din voievodatul Podkarpackie din Polonia. Construcția va începe în a doua jumătate a acestui an.

Ca parte a acordului, Plastwil De Bonte a devenit partenerul Nevomo și s-a alăturat unui grup de alte companii care susțin în prezent dezvoltarea căii ferate magnetice, inclusiv IDOM, CIECH Sarzyna, Transfer Multisort Elektronik sau Institutul Feroviar. Lukasz Mielczarek, cofondator și director de infrastructură la Nevomo, a declarat: Sprijinul Plastwil, care are o experiență bogată și internațională ca producător de frunte al componentelor tehnologiei feroviare, este foarte important pentru noi (citește continuarea AICI).

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro