Data publicării:

Egiptul, achiziție de 60.000 de tone de grâu românesc. E cel mai ieftin!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Grâul românesc e pe placul egiptenilor care continuă să cumpere de la noi la cel mai bun preţ.

Recent, Egiptul a achiziționat 60.000 de tone de grâu românesc prin intermediul unei licitații internaționale organizate de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de cereale în numele statului egiptean, potrivit Agerpres.

În cadrul licitației, GASC a căutat să achiziționeze grâu care urmează să fie expediat în următoarele perioade: 5-20 octombrie, 25 octombrie-10 noiembrie și 15-30 noiembrie. Această instituție a solicitat furnizorilor să prezinte oferte bazate pe prețul free-on-board (FOB), iar plata va fi efectuată la vedere, utilizând fonduri furnizate de Islamic Trade Finance Corporation (ITFC).

Grâul românesc a obținut cel mai scăzut preț în cadrul licitației și va fi livrat în Egipt între 5-20 octombrie.

Potrivit informațiilor furnizate de traderi, un plafon de preț neoficial stabilit de Rusia a făcut ca grâul rusesc să fie mai puțin competitiv, permițând astfel României și Bulgariei să propună oferte mai atractive.

"Prețul minim neoficial de export al Rusiei pare să fi limitat ofertele rusești prezentate în cadrul licitației GASC. Diverse companii au propus un preț free-on-board (FOB) de 270 de dolari pe tonă pentru grâul rusesc, ceea ce a permis grâului din România și Bulgaria să fie oferit la un preț mai redus", a explicat un trader german.

Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu, un produs de bază necesar pentru a menţine programul de subvenţionare a pâinii, de care depind peste 70 de milioane dintre cei 103 de milioane de egipteni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel