Egipt. Accident cu un autobuz prăbușit într-un canal. 19 persoane au murit
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Hobi industri)
Sursă foto: Unsplash (Hobi industri)
Un autobuz s-a prăbușit într-un canal din Egipt. 

Cel puţin 19 persoane au murit şi şase au fost rănite sâmbătă, în Egipt, după ce un autobuz încărcat cu pasageri s-a prăbuşit într-un canal la Al Mansoura, la 120 km nord-est de Cairo, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară, relatează dpa, Agerpres şi Reuters. Echipele de salvare au salvat circa 17 persoane, a precizat sursa citată, după ce autovehiculul a căzut în canal.

Potrivit site-ului Al Masri al Youm, victimele au fost blocate în autobuz după ce autobuzul s-a prăbuşit în apă. Accidentele rutiere sunt destul de frecvente în Egipt, cel mai adesea fiind puse pe seama şofatului neglijent şi a stării proaste a drumurilor.

În ultimii ani, Egiptul a construit o reţea de noi drumuri, menită să amelioreze calitatea circulaţiei rutiere.

A fost confiscată marfă de 12.000 de euro dintr-un autocar ce venea din Turcia

Bunuri în valoare de aproximativ 12.750 euro au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Vamale Române, după un control efectuat într-un autocar de persoane care circula pe ruta Turcia - România, informează instituţia, într-un comunicat de presă transmis, joi, Agerpres.

"Inspectorii vamali din cadrul Biroului Echipe Mobile - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au reţinut în vederea confiscării produse în valoare totală de aproximativ 12.750 euro. În data de 01.11.2022 - 02.11.2022, inspectorii Biroului Echipe Mobile din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au efectuat o acţiune de control în trafic ce a vizat combaterea traficului cu produse contrafăcute şi de mărfuri nedeclarate la intrarea în spaţiul UE", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, în urma controlului vamal asupra călătorilor şi al bunurilor aflate în autocarul care circula pe relaţia Turcia - România, au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării 1.117 bucăţi articole de îmbrăcăminte, 128 perechi încălţăminte, 16 bucăţi parfumuri şi 1.000 fire ţigarete, în valoare totală estimată de aproximativ 12.750 euro.

Potrivit sursei citate, bunurile în cauză, fără documente de provenienţă, dintre care o parte susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală şi destinate comercializării ilicite, erau inscripţionate cu numele unor mărci de prestigiu. Citește continuarea AICI

Accident pe DN1, cu un autocar și două autoturisme, provocat de un... taur

Un autocar cu 49 de pasageri, dintre care 43 de copii, şi două autoturisme au lovit un taur care a intrat pe carosabil, informează Poliţia Prahova. Conform sursei citate, animalul care se afla pe carosabil a fost lovit iniţial de autocarul în care se aflau 43 de copii şi 5 adulţi şi care se deplasa spre Bucureşti.

Taurul a fost apoi proiectat pe cealaltă bandă a aceluiaşi sens de mers, unde a fost lovit de alte două autoturisme. În urma impactului, un pasager dintr-un autoturism a fost rănit, fiind asistat medical la faţa locului, scrie Agerpres.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova menţionează că forţele de intervenţie se suplimentează cu o autospecială de transport victime multiple şi un microbuz din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri pentru preluarea copiilor. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel