Șeful SRI, dezamăgit de PNL, se delimitează de Munteanu
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Eduard Hellvig se aștepta de la PNL să infirme scenariile cu privire la implicarea sa politică. Șeful SRI s-a delimitat de candidatul PNL la Capitală, Marian Munteanu. 

Întrebat de EvZ despre acuzația că este încă implicat în politică, Eduard Hellvig a răspuns că "vă mărturisesc că mă aşteptam la mai multă responsabilitate din partea unor politicieni şi jurnalişti care mă cunosc de peste un deceniu, atunci când aruncă în spaţiul public astfel de ipoteze fără nicio legătură cu realitatea. Atunci când nu există informaţii despre o anumită speţă politică, când opinia publică nu găseşte uşor o explicaţie pentru o decizie politică, există tendinţa asta, specifică conspiraţionismului românesc din anii 90, de a implica SRI-ul în tot şi în toate. Le readuc aminte acestora că suntem în 2016! Eu am dobândit valorile democratice acasă, şi nu în politica românească. Şi cred că echilibrul instituţional al SRI ţine de modul cum voi reuşi să transmit aceste valori. Eu cred că am reuşit, iar astăzi SRI este rupt total de activitatea politică. Şi aşa va rămâne, cel puţin pe toată perioada mandatului meu". Cât despre legătura cu candidatura lui Marian Munteanu, șeful SRI, Eduard Hellvig, a precizat că nu are nicio legătură și că "nici măcar nu îl cunosc". 

Mai mult, Eduard Hellvig a spus că "Eu îi asigur deopotrivă, pe politicieni, gazetari şi cetăţenii români că SRI va rămâne în afara acestei dezbateri. Mă aşteptam de la fostul meu partid să răspundă public, că eu nu am niciun amestec în vreo acţiune politică de când mă aflu în fruntea SRI. Şi nu pot să nu mă declar, de exemplu, surprins, printre altele, de declaraţiile făcute de exemplu de Vladimir Tismăneanu. Este un om care mă cunoaşte şi care credeam că ştie că nu aş putea să fiu niciodată altfel decât m-a cunoscut". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel