Ponta și Isărescu au decis. Cine va fi noul șef al ASF
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru nominalizarea noului președinte al ASF.

Surse au declarat încă de marți că în cărți pentru șefia ASF ar fi fostul director al ING Bank România, Mișu Negrițoiu. Informațiile au fost confirmate prin participarea lui la întâlnirea dintre premier și guvernator, de miercuri dimineață. Premierul a venit şi cu ministrul Finanţelor. 

Victor Ponta a declarat, la ieșirea de la întâlnirea cu guvernatorul BNR, că Mișu Negrițoiu "are pregătirea profesională și profilul necesar pentru a se ocupa de un asemenea proiect. Are o experiență mare în domeniu și vine pentru a îndeplini un proiect de importanță națională". Premierul a precizat că "este un proiect lung și dificil și nu va fi ușor de realizat, dar domnul Negrițoiu, cu sprijinul Parlamentului și al Băncii Naționale, sunt sigur că va reuși".

Mișu Negrițoiu va fi audiat luni de către Comisie și marți va fi votul în Parlament. Despre salariul lui Negrițoiu, premierul a precizat: "Nu am discutat, dar în orice variantă va câșiga mai puțini bani decât câștigă acum, la banca privată la care lucrează". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel