Data publicării:

Efectul pe care mierea îl poate avea asupra părului tău: Beneficii și sfaturi pentru utilizarea ei

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Acest produs alimentar atât de utilizat în bucătărie are, de asemenea, o mulțime de întrebuințări pentru a avea un păr mult mai sănătos, datorită numeroaselor sale proprietăți.    

Mierea este un ingredient natural cu o lungă istorie de utilizare atât în bucătărie, cât și în îngrijirea pielii și sănătate. A fost întotdeauna cunoscută pentru numeroasele sale proprietăți, iar aceste beneficii nu sunt mai prejos nici pentru păr.

Poate că până acum nu știai despre avantajele pe care mierea le poate aduce părului tău, așa că am pregătit acest articol în care îți povestim tot ce poți obține prin utilizarea acestui ingredient atât de folosit în bucătărie. Află mai multe despre calitățile sale și cum să o folosești în rutina zilnică de îngrijire a părului.

Mierea are numeroase proprietăți atât pentru bucătărie, cât și pentru sănătate. Să vedem care sunt avantajele utilizării ei pentru păr și scalp:

Este un umectant natural, ceea ce înseamnă că atrage și reține umiditatea în păr, menținându-l hidratat și moale.

Ajută la descurcarea părului, conferindu-i strălucire și finețe.

Proprietățile sale antioxidante și nutrienții pot întări foliculii de păr și pot promova creșterea unui păr mai rezistent.

Are proprietăți antibacteriene și antifungice care pot ajuta la menținerea sănătății scalpului și prevenirea infecțiilor.

Poate calma mâncărimea și descuamarea asociate cu mătreața.

Proprietățile sale emoliente ajută la repararea părului deteriorat și la prevenirea vârfurilor despicate.

Acum că știm toate beneficiile pe care mierea le aduce părului și scalpului nostru, să vedem cum o putem aplica.

Experții de la Alfaparf Milano ne spun că mierea poate fi folosită ca mască hidratantă, balsam sau tratament pentru scalp

 

 

Mierea poate deveni aliatul tău de încredere atunci când ai părul uscat și are nevoie de o hidratare profundă. Cea mai bună modalitate de a o aplica este prin crearea unei măști hidratante, amestecând 2 sau 3 linguri de miere cu puțin ulei de măsline sau ulei de cocos, aplicând amestecul pe părul umed și lăsându-l să acționeze timp de o jumătate de oră.

Dacă dorești să folosești mierea ca balsam, experții de la Alfaparf Milano recomandă să „aplici 1 sau 2 linguri după șamponare și să lași mierea să acționeze câteva minute înainte de a clăti părul”.

În cele din urmă, mierea poate fi extrem de benefică pentru tratarea scalpului afectat de mătreață. O metodă eficientă este „diluarea mierii în apă călduță, masarea scalpului cu amestecul și lăsarea acestuia să acționeze timp de 20 de minute înainte de clătire”, indică experții de la Alfaparf Milano.

Frecvența utilizării mierii pentru păr

 

Frecvența depinde de tipul de tratament și de necesitățile părului. „Măștile hidratante sunt recomandate o dată pe săptămână. Balsamul poate fi utilizat de fiecare dată când se spală părul, mai ales dacă este bine diluat cu balsamul obișnuit. Tratamentul pentru scalp poate fi aplicat o dată pe săptămână până la ameliorare, apoi redus la o dată pe lună”, sugerează cei de la Alfaparf Milano.

Deși mierea este un ingredient natural și, în general, sigur, este bine să reamintim că, la fel ca în cazul oricărui tratament, este recomandat să faci mai întâi un test de sensibilitate pentru a te asigura că nu există reacții alergice, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel