Efectele în ceea ce priveşte plagiatul sunt grave în tot sistemul educaţional, spune Funeriu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Daniel-Funeriu
Daniel-Funeriu

Fostul ministru Daniel Funeriu a declarat că efectele în ceea ce priveşte plagiatul sunt grave în tot sistemul educaţional, iar standardele pentru ocuparea posturilor de conferenţiar şi profesor universitar trebuie să rămână ridicate, din respect pentru "oamenii de calitate".

"Noul ministrul al Educaţiei (Ioan Mang - n.r.) trebuie să ofere o explicaţie. În faţa acestor acuzaţii repetate (de plagiat - n.r.), domnul ministru are obligaţia să ofere o explicaţie în faţa comunităţii ştiintifice din România şi să tragă concluziile politice pe care el le consideră potrivite. Mai mult, Ministerul Educatiei trebuie să fie cea mai credibilă instituţie din România", a adăugat fostul ministru, scrie Mediafax.

Reacţia lui Funeriu vine pe fondul scandalului de plagiat care îl are în centru pe noul ministru al Educaţiei, dar şi după ce premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu va mai accepta ca aceia care îl consiliază pe preşedintele Traian Băsescu şi care sunt, în general, foşti miniştri "foarte frustraţi" că nu mai sunt în ministerele pe care le-au condus, să-i mai atace pe miniştrii în funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel