Data publicării:

Efect NEAȘTEPTAT al măsurilor de restricție. Traficul de persoane, în CREȘTERE

Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Oficiul de poliție al Organizației Națiunilor Unite avertizează că măsurile de restricție a deplasărilor pentru a opri răspândirea virusului va duce la o creștere pe termen lung a traficului de persoane.

Oficiul de poliție al Organizației Națiunilor Unite avertizează că măsurile de restricție a deplasărilor pentru a opri răspândirea virusului va duce la o creștere pe termen lung a traficului de persoane, conform The Guardian.

În cea mai recentă actualizare, Biroul ONU pentru Droguri și Criminalitate (BDC) a analizat potențialele scenarii în care traficul ilegal de persoane și trecerea frauduloasă a frontiere vor fi afectate de criză.

Ilegalitățile au continuat și vor fi stimulate de criză

Astfel, trecerea ilegală a frontierelor a continuat, în ciuda carantinelor europene. Chiar dacă numărul de persoane care recurg la aceste practici a scăzut, închiderea frontierelor va crește probabil cererea unor astfel de servicii de la cei care le oferă.

„Conform studiilor BDC care au analizat precedentul impact economic asupra traficului de persoane, o revenire asimetrică din următoarea criză economică globală va crește riscurile nevoia unor oameni de a căuta o viață mai bună în afara granițelor să fie exploatată. Acest fenomen este și mai dramatic dacă aceste probleme vor fi combinate cu reglementări de deplasare stricte.

Potențialul pe care îl au restricțiile Covid-19 și descreșterea economică asupra trecerilor ilegale de la frontiere ar putea fi sever. Aceste impacte negative pot fi rezolvate prin investiții în revenirea economică atât în țările dezvoltate, cât și în țările în dezvoltare", a transmis Biroul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel