Șefa unui centru de plasament, demisă pentru că a deconspirat abuzurile asupra copiilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
copil_rugaciune_53641400
copil_rugaciune_53641400
Şefa unui centru de plasament din Galaţi a fost demisă, după ce a făcut publice abuzurile comise de personal asupra copiilor. 

Pentru a dovedi că asistentele îi maltratează pe cei mici, femeia a montat în centru un sistem de înregistrare audio.

Injuriile şi relele tratamente au fost înregistrate, iar cu dovezile în mână, şefa centrului a făcut referat la Protecţia Copilului. Cum reclamaţiile vizau asistente protejate, tot ea a fost suspendată pe motiv că a montat ilegal sistemul de înregistare şi a încălcat legea privind protecţia informaţiilor cu caracter privat.

Directoarea Centrului de Plasament a sesizat în urmă cu câteva luni că infirmierele se purtau urât cu copiii. Deşi le-a atras atenţia îngrijitoarelor să aibă grijă de cei mici, femeile au continuat abuzurile. Aşa că directoarea le-a înregistrat pe asistente când înjurau, ţipau şi loveau copiii. În baza lor a făcut reclamaţii la superiori.

Pentru insistenţa cu care a vrut să demonstreze abuzurile, şefa centrului a fost suspendată din funcţie fără nicio explicaţie. Luaţi la întrebări, şefii de la Protecţia Copilului au susţinut în continuare că fosta directoare este cea care a greşit.

În Centrul de plasament sunt internate peste 50 de persoane de la 6 luni şi 23 de ani, cei mai mulţi dintre ei cu dizabilităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel