Educația în școli: violență, furt și absențe în creștere dramatică
În primele cinci luni ale anului școlar 2012-2013 numărul de infracțiuni din școli l-a depășit pe cel al anului precedent. Violența verbală, dar mai ales lovirile sunt cele mai dese preocupării ale elevilor. Sunt urmate de absenteism și furturi de telefoane mobile.
Dacă în 2011-2012 au fost 147 de incidente la nivelul școlilor din Capitală, în anul școlar 2012-2013, doar în primele cinci luni, numărul de incidente se ridică la 175. Majoritatea au avut loc în interiorul școlilor. Dintre cazurile deja enumerate, în anul precedent au fost 135 de cazuri de violență. Până acum, în anul școlar curent, au fost 155 de de astfel de cazuri.
"Se constată o creştere a fenomenului de violenţă anul acesta faţă de anul trecut. Constatăm, de asemenea, din analiza fenomenului de absenteism, o creştere la nivelul lunilor septembrie, octombrie, noiembrie 2012. Lucrurile acestea se corelează, graficul de evoluţie al absenteismului din şcoală cu graficul de violenţă", a spus Constantin Trăistaru, inspectorul general şcolar al Capitalei, potrivit Mediafax.
El a adăugat că datele cu privire la rata de absenteism nu sunt, totuși, cele reale. Argumentează că tot mai mulți profesori nu trec absențele atunci când elevul nu este în clasă.
Inspectorul general școlar a mai spus că "În 2011-2012 predomină lovirile, 99, anul acesta, 2012-2013, de asemenea, înregistrăm un număr de 96 de loviri. Există în timpul pauzelor foarte multă energie, copiii, în loc să se mişte pe terenul de sport, eliberează această energie". De asemenea, un alt fenomen întâlnit printre elevi este furtul comis, în principal, în sălile de sport.
Pentru a preveni violența, furtul și absenteismul Constantin Trăistaru a spus că și-au propus să vorbească cu directorii de școli, cu elevii și cu părinții cu scopul de a preveni toate aceste fenomene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News