România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 18 oct, 16:29
Școlile din București, în SCENARIUL ROȘU? Anisie, ANUNȚ pentru ELEVI despre SUSPENDAREA cursurilor. Ce se întâmplă LUNI
Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în București a depășit 3. Intră educația din București în scenariul roșu? 

Luni dimineață urmează să aibă loc o ședință cheie pentru a vedea ce urmează să se întâmple cu sistemul de educație din București după depășirea ratei de infectare de 3 la mia de locuitori. 

Urmează 14 zile de scenariu ROȘU? 

 

”În ceea ce privește suspendarea activităților didactice față în față din cadrul unităților de învățământ, așa cum este prevăzut în ordinul comun elaborat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, la o rată a incidenței cumulate peste limita de alertă de 3 la mia de locuitori, DSP București va prezenta Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență o analiză a situației epidemiologice. În funcție de existența transmiterii comunitare și numărul de focare existente în unitățile de învățământ, precum și alte criterii de risc, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților didactice din unitățile de învățământ” a spus Monica Anisie, la Antena 3. 

Copiii merg luni la școală și la grădiniță în scenariul galben 

 

În același timp, ministerul Educației a spus că ”SIGUR, mâine (n.r. luni) elevii vor merge la școală”, argumentând că acest lucru se întâmplă pentru că nu este luată încă o decizie pentru Capitală, care probabil va fi luată luni: ”În absența acestei decizii, copiii merg la grădiniță, la școală, ca și până acum” a spus Monica Anisie. 

Moment decisiv, ce se întâmplă de MARȚI

 

Ministrul Educației a mai explicat că decizia privind închiderea școlilor de MARȚI aparține Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. ”Dacă așa va decide, atunci da, de marți va trebui să punem în aplicare planul de măsuri pe care l-am realizat împreună cu Inspectoratul Școlar, mâine urmând să-l definitivăm” a subliniat Monica Anisie.  

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro