Eduard Novak: România solicită interzicerea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice 2024
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
România solicită Comitetului Olimpic Internațional interzicerea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice 2024.

România s-a alăturat demersului mai multor ţări care solicită Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice din 2024, a anunţat ministrul Sportului, Eduard Novak.

"România este parte a demersului lansat de mai multe țări prin care se solicită Comitetului Olimpic Internațional interzicerea sportivilor ruși la Jocurile Olimpice 2024. În acord, cu miniștrii din celelalte state, care au luat atitudine pe acest subiect, credem că nu este momentul să luăm în considerare deschiderea unei căi pentru atleții ruși și belaruși de a se întoarce la Jocurile Olimpice. Decizia a fost luată după o amplă analiză, în urma unui demers în care am implicat expertiză atât din ministerul nostru, cât și de la Ministerul Afacerilor Externe, de unde am primit și punctul lor de vedere.

VEZI ȘI: Comitetul Olimpic: Sancțiunile împotriva Rusiei și Belarusului vor continua

Eduard Novak: Condamnăm războiul de agresiune împotriva Ucrainei

Drept urmare, condamnăm războiul de agresiune împotriva Ucrainei, precum și sprijinul oferit în acest sens. Noi am trimis pozițiile noastre din timp, înainte de reuniunea din 10 februarie. Am solicitat și ca România să fie parte din scrisoarea comună, care urmează să fie semnată de reprezentanții statelor care susțin acest demers.

Cred că dincolo de orice speculații, făcute de unele persoane în spațiul public pe marginea acestui subiect, este important să avem în vedere că sportul este un ambasador al păcii și ne transmite înainte de toate cele mai sănătoase valori, de echitate, incluziune, olimpism, fairplay și dezvoltare pe termen lung.Totodată, Ministerul Sportului a oferit sprijin imigranților ucraineni care au ajuns în România, prin acces la bazele noastre sportive și integrarea copiilor acestora în sportul de la nivel local", a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel