Eduard Novak, chemat în Parlament la 'Ora Guvernului' după ce a fost acuzat că și-a premiat tatăl cu 112.000 euro
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 20 Martie 2023, 07:14
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Ministrul Sportului, Eduard Novak, este chemat, luni, la dezbaterea 'Ora Guvernului', potrivit unei solicitări aprobate săptămâna trecută de conducerea Camerei Deputaţilor. 

Grupul parlamentar al USR l-a chemat pe ministrul Sportului la 'Ora Guvernului', tema dezbaterilor politice fiind reprezentată de necesitatea clarificării cazurilor de potenţiale conflicte de interese la nivelul ministerului.

Deputaţii USR vor astfel ca Parlamentul să fie informat despre 'mecanismele de la nivelul ministerului care monitorizează, auditează şi previn conflicte de interese în acordarea premiilor şi rentelor viagere privind deciziile în beneficiul propriu sau beneficiul rudelor de gradul I', despre activitatea Ministerului Sportului în relaţia cu federaţiile naţionale şi clarificarea posibilelor ingerinţe în alegerile interne ale unora dintre acestea, precum şi despre 'prorogarea nejustificată a implementării legii de sprijin pentru sportivii juniori, prin sprijinul material necesar echipamentelor, transportului şi hranei acestora'. 

 

Eduard Novak, acuzat că și-a premiat tatăl cu 112.000 euro. Ce spune ministrul Tineretului și Sportului

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a solicitat ANI și Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea lui Eduard Novak, pentru săvârșirea de abuz în serviciu și conflict de interese.

Potrivit SNST, ministrul și-a premiat tatăl cu 112.000 de euro după participarea la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, competiție la care Novak Karoly nu a fost prezent. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?