Eduard Hellvig, candidatură la alegerile prezidențiale 2024? Crin Antonescu spune că e o ipoteză de luat în seamă: Un om cu o experiență excepțională
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Va candida Eduard Hellvig la preşedinţia României? Un posibil răspuns l-a dat Crin Antonescu. 

”Nu știu dacă va candida, dar părerea mea este că o ipoteză de luat în seamă. Nu știu el dacă își dorește sau nu-și dorește, știu însă că este un om care a acumulat experiență excepţională, este un om ale cărui principii, mai mult sau mai puțin respectate, le cunosc, sunt în regulă.

Este un om inteligent, cu principii foarte în regulă. Mai trebuie să ținem cont și de faptul că el este și foarte tânăr. E atât de tânăr încât dacă era judecător ieşea la pensie", a spus Crin Antonescu, la emisiunea ”Marius Tucă Show”, de la Gândul.

Întrebat cum vede alegerile din 2024, dar şi dacă PSD şi PNL se vor alia, Crin Antonescu a spus că "nu ştiu. PSD are un discurs, o doină din asta populistă, să îi păcălească pe cei necăjiţi, dar nu a fost niciodată un partid de stânga. PNL a cochetat cu ideea de dreapta, şi-a rupt piepţii cămăşii, apar şi acum eroi intermitent. 

Dar în ciuda acestor lucruri, eu nu cred că se poate exclude ipoteza posibilităţii unei construcţii sănătoase, serioase. Dacă faci Guvern cu cineva, respecţi regulile unui guvern. Te cerţi în spate, dar nu putem zilnic să ne consumăm cu polemici mărunte". 

La începutul lunii iulie, Eduard Hellvig şi-a anunţat demisia de la şefia SRI, spunând atunci că şi-a îndeplinit toate obiectivele. 

"Prin ceea ce conține și confirmă, raportul SRI îmi oferă sentimentul îndeplinirii tuturor obiectivelor în rolul public de director al SRI. 

Modernizarea instituției s-a făcut la pachet cu alți pașii, care, în acești ani, a însemnat o separare de moștenirea vechii securități, introducerea de cursuri despre totalitarism și democrație pentru noii angajați, predarea completă a arhivelor către CNSAS, într-un gest care am sperat să fie preluat și de alte instituții. Până acum nu s-a întâmplat acest lucru, am mai vorbit de riscul securismului și nu-l voi mai repeta. 

Sper că suntem mai mulți cei care înțelegem mizele acestei clarificări a trecutului. Nu putem privi niciodată înainte dacă mereu revenim în trecut pentru a rezolva problemele nerezolvate ale altor generații. Nu putem cere generațiilor viitor să rezolve problemele pe care noi nu le-am rezolvat.

Prin urmare pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea SRI", a declarat atunci Eduard Hellvig.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel