Edi Iordănescu cere FRF să îl reconfirme în funcţie: E nevoie obligatoriu!
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 27 sep 2022, 07:07
WhatsApp
România a învins Bosnia cu 4-1 în Liga Naţiunilor, dar a retrograt în urna C valorică. Selecţionerul Edi Iordănescu cere Federaţiei Române de Fotbal să îl reconfirme în funcţie. 

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, după ce prima reprezentativă a încheiat pe ultimul loc al grupei în Liga Naţiunilor, că este nevoie în mod "obligatoriu" de o reconfirmare a sa în funcţie din partea conducerii Federaţiei Române de Fotbal.

"Obligatoriu este nevoie de o reconfirmare a mea din partea federaţiei. Obligatoriu. În primul rând este nevoie de o analiză din nou. Să vedem ce ne-am propus în luna iunie şi dacă am reuşit. Trebuie analizat, indiferent dacă eu voi continua sau nu şi ce doreşte federaţia, eu sunt pregătit pentru această discuţie (n.r. - cu conducerea FRF) şi analiză. Dacă mâine sunt informat că nu mai există interes pentru continuitate, dar că se doreşte o discuţie şi o analiză sunt pregătit, mergem şi o facem. Pentru echipa naţională absolut orice. Dacă se va dori continuitatea, atunci din nou trebuie să ne aşezăm, să vedem care ar fi următorii paşi pentru a merge la următorul nivel. Ce s-a făcut bine şi ce trebuie pentru a face şi mai bine. Pentru că sunt şi lucruri care mă supără foarte tare, cum e faptul că am luat gol în toate meciurile cu excepţia celui cu Finlanda de la Bucureşti. Deci sunt probleme în continuare, chiar dacă sunt semne bune. Dacă se va dori continuitate pentru mine naţionala reprezintă o prioritate", a spus selecţionerul după victoria cu 4-1 în meciul cu Bosnia-Herţegovina, ultimul din Liga Naţiunilor.

"Contractul meu e clar""Noi am avut o discuţie încă din luna iunie când am făcut un raport destul de complet, cu concluzii şi soluţii. Vom vedea ce va fi, este firească o nouă discuţie, contractul meu e clar. Eu am pus tot ce am avut mai bun în slujba echipei naţionale. Vom vedea zilele următoare când veţi primi mai multe răspunsuri. Însă cred că cea mai puternică întrebare ar trebui adresată conducerii federaţiei şi nu mie. Eu am militat întotdeauna pentru continuitate, chiar şi atunci când era altcineva pe acest scaun. Ştiu că nu avem răbdare şi că vrem profit imediat, dar, din păcate, nu se poate. Indiferent că România va merge mai departe cu Iordănescu sau fără Iordănescu, cine va fi aici pe acest scaun trebuie să aibe încredere şi răbdare pentru că altfel va fi foarte greu", a adăugat el.

"Echipa naţională arată o cu totul altă faţă"Iordănescu a menţionat că acţiunea primei reprezentative din luna septembrie, care a cuprins partidele cu Finlanda (scor 1-1) şi Bosnia-Herţegovina (scor 4-1), a fost una reuşită.

"Consider că în această acţiune este una reuşită şi cu puţină şansă puteam să aducem 6 puncte în loc de 4 din aceste două meciuri. Echipa naţională arată o cu totul altă faţă, are o cu totul altă exprimare faţă de perioada din luna iunie. Tot ceea ce a fost compromis a fost în iunie, asta e realitatea. Însă consider că în formulă completă, fără absenţe, pentru că lipsesc Chiricheş, Mihăilă, Ianis Hagi, echipa naţională poate să arate un cu totul alt nivel. Însă consider că în această acţiune naţionala a arătat lucruri bune şi foarte bune, exprimarea a fost una coerentă, am marcat 5 goluri în aceste partide, am dominat în mare parte", a afirmat tehnicianul.

"Să dea Dumnezeu ca naţionala să câştige grupa în Liga C"Acesta susţine că este foarte trist pentru faptul că România a încheiat grupa pe ultimul loc şi a retrogradat în Liga C, a treia grupă valorică a Ligii Naţiunilor.

"Există tristeţea foarte mare pentru poziţia din clasamentul grupei. Ultimul loc este un lucru foarte trist, dar jocul şi exprimarea echipei din această acţiune arată către viitor şi nu către trecut. Echipa are potenţial şi mă bucur că începe să-l arate. Dacă ne raportăm strict la această acţiune, atunci ea dă foarte multă încredere pentru viitor. Jucătorii şi echipa naţională arată că au viitor. Dacă e un lucru pozitiv în toată această perioadă a mea la echipa naţională este că am reuşit să descoperim potenţialul, pentru confirmări drumul e lung. Dar am scos la lumină potenţialul. Dacă ne referim la meciurile din luna iunie merităm să fim în Liga C. Dacă ne uităm la ce am arătat în această acţiune şi la potenţial atunci nu. Dar să dea Dumnezeu ca naţionala să câştige grupa în Liga C şi să urce acolo unde trebuie să fie", a precizat el.

Edward Iordănescu a explicat că Alexandru Maxim şi Alexandru Mitriţă au absentat de la această acţiune din considerente tactice şi nu pentru că aceştia ar fi refuzat să mai joace pentru echipa naţională. "Maxim şi Mitriţă nu au refuzat să vină la această acţiune. Absenţa lor a fost decizia mea. Eu aşa am apreciat să fac selecţia pentru acţiunea aceasta. Deci echipa naţională este deschisă în continuare pentru toată lumea. Chiricheş a avut ruptură, ăsta este motivul absenţei lui la actuala acţiune. Într-una din nopţile din iunie, am avut o discuţie clară cu Vlad, i-am spus că echipa naţională are nevoie de el, are nevoie de el cu forţe depline. Nu cu gânduri, cu absolut nimic, iar reacţia lui a fost una de putere totală şi pozitivă. De aceea l-aţi şi văzut pe lista preliminară de convocaţi. Dacă nu se accidenta, era şi el azi aici", a menţionat antrenorul.

Referitor la criticile primite în ultima perioadă, Iordănescu a menţionat că au fost momente când s-a simţit "umplut de noroi din cap până în picioare".

"Eu m-am simţit în multe momente umplut de noroi din cap până în picioare. Parcă nicio bucăţică din mine nu a mai rămas curată. Dar am învăţat în timp să mă întăresc şi să văd şi partea plină a paharului. Iar partea plină este că atunci când eşti plin de noroi din cap până în picioare nu mai are cum să te murdărească cineva. Atunci am mers înainte şi am încercat să dau tot ce am avut mai bun pentru echipa naţională. Ce se va întâmpla de mâine nu mai stă în puterea mea", a precizat el.

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Bosniei-Herţegovina cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor, dar a retrogradat în Liga C, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?