Economia SUA a avut o creştere sub aşteptări în trimestrul al doilea, de 1,3%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bank of america
bank of america

Economia Statelor Unite a avut în trimestrul al doilea o creştere de 1,3%, sub aşteptări, după un avans revizuit în scădere, de numai 0,4%, în primele trei luni, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Comerţului, transmite Bloomberg.

Analiştii se aşteptau la un avans al PIB de 1,8%, scrie Mediafax.

Cheltuielile de consum, care reprezintă 70% din economia americană, au avansat cu 0,1%.

Creşterea lentă a numărului de locuri de muncă şi a salariilor pune în pericol majorarea cheltuielor de consum în restul anului, cu impact asupra redresării economice.

Acest fapt va complica probabil negocierile din Congres referitoare la creşterea limitei de îndatorare a statului şi reprezintă unul dintre motivele pentru care preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat că trebuie păstrate deschise toate opţiunile.

"Intrarea în semestrul doi este dificilă. Consumatorii refuză să îşi crească cheltuielile, ceea ce crează condiţiile pentru stagnarea economică", a declarat Guy LeBas, director pentru investiţii în instrumente cu venituri fixe la firma Janney Montgomery Scott din Philadelphia.

PIB-ul Statelor Unite a ajuns în trimestrul al doilea la 13.270 miliarde de dolari şi nu a revenit încă la nivelul anterior recesiunii.

Creşterea din primul trimestru a fost revizuită în scădere de la 1,9% la 0,4%, reflectând stocurile mai mici şi importurile mai mari decât s-a estimat iniţial.

Noi date privind evoluţia PIB în trimestrul al doilea vor mai fi publicate în august şi septembrie, când vor fi disponibile mai multe informaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel