Economia României, în declin? Elena Cristian: Suntem rupți de realitate / Vă dau o informație care pe mine mă șochează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Elena Cristian, jurnalist DC Business, se arată îngrijorată de faptul că nu iau măsuri mai rapide pentru protejarea mediului de afaceri din România.

Elena Cristian, jurnalist DC Business, a intervenit în direct la România TV unde a susținut că statul român trebuie să ia măsuri urgente pentru mediul de afaceri, dar și să realizeze un plan pe termen lung pentru redresarea economiei după criza coronavirusului. 

Așa cum mediul de afaceri, în această perioadă, reface planul de afaceri, taie cheltuielile, reface estimarea de venituri, probabil că așa ar trebui să facă și statul. Mă bucur că domnul Cîțu spune că în această perioadă sunt bani de pensii, în special, mă bucur că spune asta, mă bucur că spune că sunt bani pentru toate măsurile de susținere a economiei care chiar dacă nu au apărut în Monitorul Oficial, ne mișcăm mai greu cu acest Monitor Oficial, vor apărea probabil în aceste zile, dar trebuie gândit pe termen lung.

Ce se întâmplă cu economia României?

Eu vreau să știu ce se va întâmpla de luna viitoare când statul nu va mai încasa cât a încasat luna aceasta sau luna trecută, când veniturile vor scădea, când economia încetinită serios va produce tot mai puțin și când trebuie regândit întregul plan de afaceri al statului. Eu aici am așteptări. Asta vreau să văd. Vreau să văd cum gândește Guvernul pentru următoarele șase luni. Eu nu văd personal care este soluția. Nu cred că domnul Cîțu s-a împrumutat atât de mult pentru următoarele șase luni. Cred că știe că va încasa din ce în ce mai puțin.

Elena Cristian, semnal de alarmă 

Hai să ne uităm la ce se întâmplă în lumea asta. Hai să vedem mesajele marilor analiști ai lumii și dacă ne imaginăm că România va fi peste o lună din nou cum a fost acum două trei luni înseamnă că suntem rupți de realitate. Nu vreau să panichez. Mi-aș dori ca economia să intre în normal, dar nu se poate. Vă dau o informație care pe mine mă șochează. La stat nu s-a luat niciun fel de decizie de reducere a activității, oficial. Doar că într-un birou de șase persoane, patru sunt acasă, două lucrează. Acele patru care sunt acasă încasează aceleași beneficii pe care le încasau și dacă erau la birou. Trebuie regândit. Nu e corect. Trebuie regândit tot în aparatul de stat”, a explicat Elena Cristian, jurnalist DC Business. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel