Economia Europei. JPMorgan, avertisment privind Brexit şi războiul comercial global
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
JPMorgan este de părere că Europa are nevoie de bănci mai mari, mai solide şi mai diversificate, pentru a ajuta mai bine economia.

Europa are nevoie de bănci mai mari, mai solide şi mai diversificate, pentru a ajuta mai bine economia, a afirmat şeful JPMorgan, Jamie Dimon, într-un interviu acordat publicaţiei italiene Il Sole 24 Ore, la doar câteva zile după ce gigantul bancar american a dezminţit că vrea să achiziţioneze o participaţie în Deutsche Bank, transmite Reuters.

'Ar fi foarte bine dacă în Europa, la un anumit moment, vor fi create bănci pan-europene', a declarat Dimon, adăugând că până acum Europa a fost prea lentă în adoptarea reglementărilor bancare globale, care favorizează dezvoltarea creditorilor mai mari. De asemenea, şeful JPMorgan şi-a exprimat temerile privind efectele cauzate de Brexit şi de războiul comercial global.

'Cred că în cele din urmă Brexitul va avea consecinţe foarte dure pentru poporul britanic şi pentru economia ţării... iar avansul mai lent din Regatul Unit va afecta negativ evoluţia economiei mondiale, astfel încât ieşirea ţării din UE va provoca aproape tuturor pagube', a avertizat directorul general al JPMorgan.

Acesta a adăugat că impactul negativ al taxelor vamale impuse de administraţia Trump ar putea chiar contrabalansa beneficiilor reformei taxelor din Statele Unite.

Vezi și: Război economic internaţional. Reacţia imediată a Chinei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel