Data publicării:

Economia Chinei a înregistrat o creștere de aproximativ 5,2% în 2023, anunță premierul Li Qiang la Forumul Economic Mondial de la Davos

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Li Qiang a anunțat o creștere de aproximativ 5,2% în 2023 a economiei Chinei.

Economia Chinei a înregistrat o creștere de aproximativ 5,2% în 2023, ușor mai bună decât ținta oficială stabilită de Beijing, a declarat marți premierul Li Qiang la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.

”În ultimul an 2023, economia Chinei și-a revenit și s-a îmbunătățit în general”, a declarat Li la reuniunea liderilor politici și de afaceri la nivel mondial. Guvernul chinez declarase anterior că vizează o rată de creștere de aproximativ 5% anul trecut.

Problemele economice din China

Țara a fost afectată de o serie de probleme economice, inclusiv o criză imobiliară, un nivel record al șomajului în rândul tinerilor, deflația și îmbătrânirea rapidă a populației. Economiștii internaționali au prognozat pe scară largă o încetinire a creșterii economice a Chinei la aproximativ 4,5% în acest an.

”Chiar dacă există răsturnări de situație în funcționarea economică a Chinei, tendința sa generală pozitivă pe termen lung nu se va schimba”, a declarat Li. Premierul este cel mai înalt lider chinez care a participat personal la forumul de la Davos de la președintele Xi Jinping în 2017, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel