Economia a crescut cu 0,3% în al doilea trimestru şi prima jumătate a anului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
statistici
statistici

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), economia a înregistrat o creştere cu 0,3% în al doilea trimestru comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar în primul semestru PIB a avansat tot cu 0,3%, date ajustate sezonier, faţă de jumătatea lui 2010.

statistici

Conform primelor estimări "semnal" publicate de INS, Produsul Intern Brut a fost în al doilea trimestru cu 1,4% mai mare pe serie brută faţă de rezultatul din aprilie - iunie 2010, uşor sub creşterea din primul trimestru, de 1,7%, dar ca serie ajustată sezonier evoluţia a fost similară.

În prima jumătate a anului, PIB a urcat cu 1,6% comparativ cu primul semestru din 2010, iar ca serie ajustată sezonier a preluat evoluţia trimestrială, urcând cu 0,3%.

Produsul Intern Brut a urcat în primul trimestru cu 0,7% în termeni ajustaţi comparativ cu ultimul trimestru din anul trecut şi cu 1,7% în serie brută faţă de primul trimestru din 2010, susţinut în principal de industrie, pe fondul unei creşteri semnificative a exporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel