Ecologiștii de profesie își lărgesc piața, după succesul cu RMGC
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Protest Gaze de șist.jpeg
Protest Gaze de șist.jpeg

Succesul înregistrat împotriva proiectului minier de la Roșia Montană a făcut ca ecologismul să devină o activitate profesională/profesionistă și în țara noastră.

În Occident, se poate trăi din activism eco. Greenpeace mobilizează fonduri uriașe de la donatori. Și în România, mai mulți protestatari ”de serviciu” cunoscuți ca anti-RMGC, din orașe ca București, Brașov, Cluj sau Iași, ”rămân fără loc de muncă” dacă Gabriel Resources se va retrage și va da statul în judecată. Ei au găsit sprijin pentru depistarea locurilor unde sunt amplasate sondele de fracking, neglijând deocamdată exploatările de la Roșia Montană.

Una dintre cele mai zgomotoase voci din mediul online este Hetti Benedek, din Brașov, o persoană foarte activă atât pe internet, cât și pe teren. Ea s-a deplasat în mai multe localități din Moldova, pentru depistarea de sonde și ”informarea” localnicilor. Ține legătura permanent cu diverse familii din sate aflate în apropierea sondelor, chiar  și de petrol. Ea a organizat un protest la o benzinărie din Brașov, la data de 7 Februarie.

O altă ecologistă extrem de vocală în mediul online este Maria Olteanu, din București. Și ea s-a reorientat către problema gazelor de sișt. Aceasta a participat la 23 Februarie, în Mangalia, la o dezbatere privind pericolele exploatării gazelor de șist, reprezentând o prezență constantă la întâlnirile din București, de la Spațiul Platforma. De asemenea, este cunoscută de la punctul de informare de la Colțea, Universitate, unde împărțea pliante anti-RMGC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel