Ecleruri de post. Rețeta fără ouă și lapte. N-ai voie să o ratezi, în post
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ecleruri de post. Rețeta fără ouă și lapte. Eclerurile de post nu trebuie să lipsească de pe masa ta, atunci când ți-e pofta de ceva dulce. Iată rețeta fără ouă și lapte.

Ingrediente

Pentru aluat

-200 g de făină albă
-150 g margarină
-1 linguriță de zahăr
-120 ml apă
- un praf de sare

Crema de vanilie

-300 ml lapte vegetal
- 50 g amidon
- 2 linguri de miere
- 1 fiolă esenţă de vanilie

Vezi și: Amandine de post. Prăjitura pe care n-o poți refuza. Dulcele perfect în post

Cum se prepară

Ecleruri de post. Rețeta fără ouă și lapte. Se pune margarina într-o cratiţă la topit, se adaugă apoi apa, zahărul şi praful de sare şi se dă amestecul într-un clocot. Se stinge focul şi se adaugă făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe.

Ecleruri de post. Rețeta fără ouă și lapte.Aluatul se lasă să se răcească, apoi se pune în tavă sub formă de bastonaşe de 8-10 cm, potrivit babyfoodandmore.blogspot.com. Se bagă tava în cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute, fără a deschide uşa cuptorului în acest interval.

Vezi și: Cremșnit de post. Cea mai bună prăjitură. Nu are cum să-ți lipsească în post!

Ecleruri de post. Rețeta fără ouă și lapte. Se amestecă laptele vegetal cu mierea şi cu amidonul şi se pune cratiţa pe foc, amestecând cu telul până se îngroaşă. Se opreşte focul şi se pune esenţa de vanilie. Crema astfel obţinută se lasă să se răcească.

Ecleruri de post. Rețeta fără ouă și lapte. Cojile de ecler se scot din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă. Se pudrează cu zahăr pe deasupra.

Vezi și: Cartofi țărănești cu ceapă. Cea mai simplă rețetă de post. Este delicioasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel