Echipele României au cucerit medaliile de aur la Campionatele Balcanice de tenis de masă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Echipele României au cucerit medaliile de aur la cea de-a 47-a ediţie a Campionatelor Balcanice de tenis de masă, miercuri, la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina)

După victorii cu Macedonia de Nord şi Italia (3-0 în ambele cazuri), în grupa preliminar, echipa feminină a României a învins Bulgaria cu 3-0, în sferturile de finală, prin punctele aduse de Adina Diaconu (3-0 cu Viktoria Persova), Andreea Dragoman (3-0 cu Ţvetelina Gheorghieva) şi Irina Ciobanu (3-0 cu Sidelya Mutlu), potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

În semifinale, tricolorele au trecut cu 3-0 de Grecia, graţie victoriilor reuşite de Andreea Dragoman (3-0 cu Dimitra Tsenkoura), Adina Diaconu (3-0 cu Aliki Kioufi) şi Irina Ciobanu (3-0 cu Malamatenia Papadimitriou). În finală, România a învins Turcia cu 3-0.

Adina Diaconu a întrecut-o pe Ozge Yilmaz cu 3-0, Andreea Dragoman a dispus de Simay Kulakceken cu 3-1, iar Irina Ciobanu a câştigat cu 3-0 meciul cu Ece Harac.

Din lotul României a făcut parte şi Alina Zaharia. La masculin, România a învins Macedonia de Nord şi Albania în grupă, iar miercuri a câştigat în semifinale cu 3-1 în faţa Bulgariei.

Hunor Szocs s-a impus în faţa lui Denislav Kodjabaşev cu 3-2, Iulian Chiriţă a cedat în faţa lui Petio Kraţev cu 2-3, dar Andrei Istrate l-a învins pe Ioan Velicikov cu 3-1 şi Hunor Szocs a câştigat duelul cu Petio Kraţev, scor 3-1.

În finală, România a întrecut Turcia cu 3-1. Hunor Szocs a debutat cu un eşec, 1-3 cu Sirzat Yilmaz, dar Iulian Chiriţă l-a învins pe Ibrahim Gunduz cu 3-2, Cristian Chiriţă a dispus de Ziver Gunduz cu 3-1, iar Hunor Szocs a adus punctul decisiv, în disputa cu Ibrahim Gunduz, scor 3-1. Joi vor începe întrecerile individuale, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel