Echipajul Crew-5 s-a întors pe Pământ, după 5 luni în spaţiu
Autor: Liana Ganea | Publicat pe: 13 Martie 2023, 09:55
WhatsApp
Echipajul Crew-5 / sursa foto: NASA
Echipajul Crew-5 / sursa foto: NASA
După o misiune de cinci luni pe Staţia Spaţială Internaţională, echipajul Crew-5 s-a întors pe Pământ la bordul unei capsule SpaceX.

După aproape 157 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională, cei patru membri ai misiunii SpaceX Crew-5 a NASA - astronauții Nicole Mann și Josh Cassada de la NASA, astronautul JAXA Koichi Wakata și cosmonautul Roscosmos Anna Kikina - au amerizat în siguranță pe coasta Florida la ora 21:02 p.m. EST sâmbătă, 11 martie, potrivit NASA (National Aeronautics and Space Administration).

Călătorie de 106 milioane de kilometri 

NASA a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru cei patru membri reveniți pe Pământ. „Bine ai venit acasă, Crew-5! (...) Crew-5 a orbitat în jurul Pământului de peste 2.500 de ori, călătorind peste 66 de milioane de mile (106 milioane km) și contribuind la peste 100 de experimente științifice și demonstrații tehnologice”, a precizat NASA. 

„Astronauții noștri din echipajul 6 (Crew-6), care au decolat de pe NASA's Kennedy Space Center la începutul acestei luni, sunt acum la bordul ISS, începând o altă expediție științifică în laboratorul orbital”, a mai scris NASA pe pagina oficială de Facebook.

La bordul ISS se află în prezent cosmonauţii Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin, precum şi astronautul NASA Frank Rubio, dar și echipajul Crew-6, care a andocat cu câteva zile în urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?