Data publicării:

Echipajul celui mai mare vas de croazieră din lume a salvat 14 naufragiați pe mare

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Membrii echipajului de la bordul celui mai mare vas de croazieră din lume au salvat 14 persoane naufragiate în mare pe o barcă mică timp de opt zile.  

Drama s-a petrecut în timp ce nava Icon of the Seas de 365 de metri se îndrepta spre Honduras după ce a plecat din Miami.

Pasagerii au auzit o transmisiune prin difuzoare "cod Oscar, cod Oscar, cod Oscar, cod Oscar", care este semnul de apel de urgență pentru o persoană căzută peste bord.

Echipajul a lansat o navă mică pentru a transporta în siguranță grupul blocat, care flutura un steag alb mare.

Royal Caribbean, cu sediul la Miami, a precizat într-un comunicat că nava de linie a întâlnit ambarcațiunea "în derivă și care avea nevoie de asistență".

Operatorul de croazieră a adăugat: "Echipajul navei a lansat imediat o operațiune de salvare, aducând în siguranță 14 persoane la bord. Echipajul le-a acordat îngrijiri medicale și colaborează îndeaproape cu Paza de Coastă a SUA".

Nava este mai mică decât Titanicul, dar se mândrește cu 20 de punți, 2.800 de cabine pentru oaspeți și șapte piscine

Alessandra Amodio se afla pe vasul de croazieră împreună cu familia ei când a avut loc salvarea.

Ea a declarat pentru FoxWeather.com: "Am fost foarte surprinși și, sincer, puțin speriați. Am fost în mai multe croaziere și nu am văzut niciodată să se întâmple așa ceva. A fost o nebunie să ne gândim că acești oameni au rămas blocați pe mare atât de mult timp."

Pachebotul de croazieră, care a efectuat doar călătoria inaugurală în ianuarie, poate găzdui 5.610 oaspeți și are 2.350 de membri ai echipajului.

Acesta se mândrește cu 20 de punți, 2.800 de cabine pentru oaspeți și șapte piscine.

Nava este mai mică decât Titanicul, care avea o lungime de 269 m, conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel