Data publicării:

Echipa naţională, mesaj pentru ciprioţi după meciul de la Larnaca. L-au scris pe tabla din vestiar - Foto

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursa: FRF
Sursa: FRF

Jucătorii naţionalei au continuat tradiţia din vestiar şi după meciul cu Cipru, scor 3-0, din Liga Naţiunilor. Tricolorii s-au făcut remarcaţi prima dată cu un mesaj la EURO 2024, când au lăsat vestiarul de pe Allianz Arena curat şi au lăsat şi un mesaj gazdelor germane. 

"Echipa Națională de Fotbal a României a ținut să le mulțumească gazdelor din Cipru printr-un gest deosebit, lăsând un mesaj în vestiarul stadionului AEK Larnaca.

Tricolorii au dorit să își exprime aprecierea pentru ospitalitatea oferită și pentru condițiile bune asigurate pe parcursul șederii.

Un punct special de mulțumire a fost adus organizatorilor pentru decizia de a aloca suporterilor români un număr mult mai mare de bilete decât prevedea protocolul UEFA, contribuind astfel la atmosfera de „acasă” pe care echipa a simțit-o în timpul partidei", transmite FRF.

Ce mesaj au lăsat tricolorii pe tabla din vestiar

"Dragi prieteni ciprioți, vă rugăm să acceptați mulțumirile noastre sincere pentru ospitalitatea pe care ne-ați arătat-o în timpul șederii noastre aici. Suntem cu adevărat recunoscători pentru bunătatea și spiritul sportiv manifestate atât pe teren, cât și în afara lui. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem luna viitoare în București, ca oponenți și prieteni. Mulțumim!”, se arată în mesaj. 

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Ciprului cu scorul de 3-0 (3-0), sâmbătă seara, pe AEK Arena din Larnaca, în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor.

România a tranşat soarta meciului din prima repriză, prin golurile marcate de Dennis Man (16), Răzvan Marin (25 - penalty) şi Radu Drăguşin (36).

Prima ocazie a tricolorilor a venit la şutul lui Stanciu (12), din marginea careului, reţinut în doi timpi de Mall. Echipa antrenată de Mircea Lucescu a deschis scorul prin Man (16), care a reluat din apropiere, după o minge respinsă de Laifis.

România s-a desprins repede, din penalty-ul transformat de Răzvan Marin (25), după ce Valentin Mihăilă a fost faultat în careu de Laifis.

Stanciu a mai avut un şut periculos (36), deviat în corner de Panagiotou. După lovitura de colţ, Man a centrat perfect pentru Drăguşin, care a marcat simplu cu capul (36), primul său gol la naţională, spre bucuria celor peste 4.000 de spectatori români.

Până la pauză tricolorii au mai avut o ocazie, dar Mihăilă (41) a şutat din unghi şi portarul a respins.

Singurele faze notabile la poarta lui Niţă au fost şuturile expediate de Kastanos de la distanţă (19, 33), reţinute fără emoţii de goalkeeper.

România a controlat jocul şi după pauză, dar nu a mai forţat, apărând relaxarea în joc şi o oarecare lipsă de altruism în acţiunile de atac.

Drăguş a căutat mult golul, dar a fost imprecis (58) sau nu l-a putut învinge pe portarul Mall (58, 59). Stanciu a tras puţin peste poartă (62) de la distanţă, iar Mall a respins torpila lui Olaru (87).

Niţă s-a remarcat la şutul de la distanţă al lui Charalampous (64). Ciprioţii au mai avut ocazii bune de gol prin Makris (77) şi Sotiriou (90+2), dar cei doi au trimis puţin pe lângă poartă.

Meciul a consemnat debutul lui Sofronis Avgousti în postura de selecţioner al Ciprului.

A fost a treia victorie a tricolorilor în această campanie, după cele cu Kosovo în deplasare (3-0) şi Lituania la Bucureşti (3-1), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel