Echipa masculină a României, în grupă cu Serbia, Olanda şi Rusia, la Europenele 2020
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Echipa masculină de polo pe apă a României a fost repartizată în Grupa B, alături de Serbia, Olanda şi Rusia, la Campionatele Europene din 2020, în urma tragerii la sorţi efectuate marţi la Budapesta.

Tricolorii vor debuta la turneul final din capitala Ungariei contra Olandei, după care vor înfrunta Serbia şi apoi Rusia.

România s-au calificat la a 34-a ediţie a Campionatelor Europene de polo, care vor avea loc în Duna Arena din Budapesta, în perioada 12-26 ianuarie 2020, după ce a câştigat Grupa C a preliminariilor, învingând Portugalia cu 15-7 şi Malta cu 13-7.

Cel mai bun rezultat al echipei masculine a României la Campionatul European a fost locul 4, obţinut în 1993 şi 2006. La ediţia de anul trecut, tricolorii au ocupat locul 11.

Serbia a câştigat ultimele patru ediţii ale întrecerii continentale, Rusia a fost a şaptea anul trecut, iar Olanda a încheiat pe 10.

Echipa feminină a României, dacă va trece de Germania în barajul pentru CE 2020, va evolua la turneul final în Grupa B, alături de Olanda, Spania, Italia şi învingătoarele barajelor Franţa - Ucraina, respectiv Israel - Elveţia. România a învins Germania cu 14-13, la Focşani, în prima manşă, returul fiind programat pe 26 octombrie, la Duisburg.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel