Data actualizării:
Data publicării:

Alegeri SUA. Echipa de campanie a lui Biden îi declară război total lui Trump

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Echipa de campanie a candidatului democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, l-a atacat miercuri pe preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump.

Echipa lui Biden spune că Trump a părut să ameninţe cu o bătălie în instanţă pentru a opri înregistrarea voturilor, avertizând că şi democraţii au avocaţi care vor lupta pentru numărarea fiecărui vot, transmit dpa, Reuters şi EFE.

'Declaraţia din această seară (marţi noaptea - n.r.) a preşedintelui despre încercarea de a opri numărarea voturilor corect exprimate este scandaloasă, fără precedent şi incorectă', a apreciat şefa de campanie a lui Biden, Jen O'Malley Dillon, într-o declaraţie de presă. 'Niciodată în istoria noastră un preşedinte al Statelor Unite nu a mai căutat să-i priveze pe americani de vocea lor într-un scrutin naţional', a adăugat ea.

Dillon a insistat că Trump nu are dreptul legal să se declare învingător sau să influenţeze procesul de numărare a voturilor. 'Dacă preşedintele îşi pune în aplicare ameninţarea de a se adresa instanţelor pentru a încerca să oprească înregistrarea corespunzătoare a voturilor, avem pregătite echipe juridice pentru a fi desfăşurate ca să se opună unui astfel de efort. Şi vor câştiga', a insistat Dillon, care a avertizat că 'numărarea (voturilor - n.r.) nu se va opri'.

'Va continua până când toate voturile corect exprimate vor fi numărate', a insistat Dillon. Reacţia echipei de campanie a lui Biden intervine după ce preşedintele Donald Trump, care şi-a anunţat prematur victoria deşi voturile încă se mai numărau, a declarat - fără dovezi - că este în desfăşurare 'o fraudă majoră' şi a ameninţat să se adreseze instanţelor.

'Ne vom adresa Curţii Supreme. Vrem să înceteze întregul proces de votare', a declarat Trump la ora locală 02:30 (06:30 GMT), de la Casa Albă, unde a organizat o petrecere cu circa 150 de invitaţi. Declaraţiile preşedintelui republican s-au produs după ce trei state-cheie - Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin - au anunţat că vor avea nevoie de mai multe ore sau chiar zile pentru a putea număra toate voturile, din cauza numărului mare de voturi prin corespondenţă pe fondul pandemiei de coronavirus, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel