Data publicării:

Echinocțiu de primăvară 2021. Neil deGrasse Tyson explică mai multe fenomene interesante

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson a vorbit despre mai multe fenomene care, combinate, cresc durata zilei în timpul echinocțiului.

„Echinocțiu fericit tuturor rezidenților Pământului. În această zi, axa înclinată a Pământului nu este nici către Soare, nici îndepărtată de el. Din punct de vedere astronomic, acest lucru ne dă primăvară la Nord de ecuator și toamnă la Sud de el”, a transmis astrofizicianul. „În plus, avem 12 ore de zi și 12 ore de noapte în întreaga lume”.

„Dar, dacă verificăm tabelele de date din întreaga lume, observăm că sunt puțin mai mult de 12 ore de lumină astăzi. Motivul principal este refracția luminii solare care pătrunde atmosfera Pământului din spațiu. Când vedem răsăritul, ceea ce vedem este de fapt locația luminii refractate a Soarelui, nu locația Soarelui în sine. Adevăratul Soare nu răsare până peste câteva minute. Refracția de la apus amână și ea același lucru cu câteva minute”, a adăugat Neil deGrasse Tyson.

„În plus, partea din Soare care pătrunde deasupra orizontului în momentul răsăritului este diferită de partea din Soare care apune la apus. Combinate, toate aceste fenomene adaugă câteva minute de lumină în plus care n-ar fi acolo”, a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel