Data publicării:

Ebola în RDC - Două persoane potenţial infectate, interceptate în timp ce se îndreptau spre o zonă comercială aglomerată

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Două persoane potenţial infectate cu virusul Ebola, care nu prezentau însă simptome, au fost interceptate în timp ce călătoreau spre o zonă comercială deservind peste un milion de locuitori, din estul Republicii Democrate Congo (RDC), a informat luni o sursă sanitară, citată de AFP.

"Două contacte cu risc ridicat, în vârstă de 25 şi, respectiv, 24 de ani şi nevaccinate, au fost interceptate la punctul de control Maboya din teritoriul Beni (provincia Nord-Kivu, est), potrivit buletinului zilnic al Ministerului Sănătăţii despre evoluţia Ebola, datând de sâmbătă.

"Veneau din Kabasha şi mergeau spre Butembo. Ambele erau asimptomatice în timpul interceptării. Cele două persoane au fost predate echipei de supraveghere", se arată în buletin.

Între timp, "activităţile la punctul de control Maboya (PoC) din provincia Nord-Kivu au fost perturbate în urma incursiunii, vineri, a unui grup armat', au declarat autorităţile congoleze.

De la declararea epidemiei la 1 august 2018, în RDC au fost înregistrate 2.180 de decese provocate de Ebola. Actuala epidemie e cea de-a zecea de Ebola pe teritoriul RDC din 1976 şi este evaluată drept urgenţă de sănătate public de interes internaţional de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel