Țeapa de la supermarket. Ce ascund produsele de post
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 10 apr 2014, 09:23
WhatsApp
În aceste săptămâni, creștinii țin Postul Paștelui și renunță să mai mănânce alimente "de dulce". Când ajung la supermarket, români sunt atenți ce aleg de pe rafturi pentru a consuma în această perioadă.

Ziua de Buzău scrie, că de multe ori, produsele de post conțin, de fapt, ingrediente "de dulce", chiar dacă pe etichete este înscrisă specificația "Produs de post".

Presa locală prezintă câteva dintre constatările făcute de inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

De exemplu, a fost depistat un produs, grăsime tartinabilă, pe a cărui etichetă era specificat produs de post, iar în lista ingredientelor era făcută menţiunea "conţine arome obţinute din lapte". De asemenea, au fost descoperire produse de post care "conțineau urme de lapte" sau batoane de musli cu glazură de cacao de post, iar la ingrediente se specifica faptul că produsul conţine lapte praf.

Sursa citată mai scrie că au fost găsite și paste făinoase pe al căror ambalaj era inscripţionată menţiunea "fără ou", iar în lista ingredientelor se specifica faptul că "pot exista urme de ou".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?