EADS. Anchetă internă la Airbus. Contracte cu România și Arabia Saudită, suspectate de corupție
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Airbus Defence and Space a lansat o anchetă internă în urma unor suspiciuni de corupție. 

Ancheta vizează contracte încheiate cu Arabia Saudită și România. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt, care a confirmat că au fost efectuate percheziții în Germania la solicitarea Parchetului din Munchen. 

"Am lansat o anchetă internă", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al societăţii - filiala cu sediul în Germania a Airbus Group. A adăugat că "Airbus doreşte să coopereze deplin cu autorităţile". 

Suspiciunile de corupție vizează contracte încheiate cu Arabia Saudită şi România, a confirmat pentru AFP Parchetul din Munchen.

"Mai puţin de zece persoane sunt vizate de anchetă", a precizat el, fără să confirme valoarea contractelor incriminate, evaluată la trei miliarde de euro de către presa germană.

Divizia pentru Apărare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obţinut în 2009 un contract în valoare de aproximativ două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru a-i furniza grilaje de protecţie şi tehnică de supraveghere ultramodernă pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontieră.

Percheziții în Germania în dosarul EADS din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel