Ea este femeia care mănâncă 3 kilograme de pietre pe săptămână
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Teresa Widener, femeia dependentă de...pietre / Foto: captură YouTube
Teresa Widener, femeia dependentă de...pietre / Foto: captură YouTube
În loc să se delecteze cu o ciocolată sau o prăjitură, Teresa Widener preferă altă delicatesă. Când simte nevoia de ceva bun, se răsfaţă cu...pietre, pe care le ține în dulapurile din bucătărie. De mai mult de 20 de ani, femeia mănâncă aproximativ trei kilograme de pietre săptămânal.

"Ia cu piatră!", am putea să-i spunem acestei femei dacă am sta la masă cu ea. Poftele bizare ale unora par să nu cunoască limite. Mamă a doi copii, femeia care lucrează cu tineri cu nevoi speciale își găsește întotdeauna timp să își răsplătească poftele cu o porție generoasă de pietre. Atunci când e stresată, mănâncă mai multe pietre ca de obicei, la fel cum se întâmplă cam cu oricine şi cu orice fel de gustare.

Potrivit DailyMail, Teresa Widener nu a "savurat" dintotdeauna pietre. Totul a început în urmă cu aproximativ douăzeci de ani, când a simțit o atracție stranie pentru mirosul pietrelor și dorința să le mestece între dinţi. Ceea ce a început ca o simplă curiozitate de moment s-a transformat în dependență, deoarece, de atunci, Teresa mănâncă pietre zilnic. "Îmi place că au o aromă de pământ. Dacă știu că am ceva pietre în casă, mă simt mai bine doar știind că sunt acolo. Le ronțăi între dinți", a spus femeia într-unul din multele interviuri televizate.

Uneori, Teresa mai uită să spele pietrele, şi asta pentru că, spune ea, adoră pământul care se găsește pe ele. Deși este conștientă că obiceiul îi face rău şi că dantura şi nu numai are de suferit, femeia nu se poate abține fiindcă "mirosul rocilor este mult prea îmbietor", a;a cum a recunoscut în presa internaţională. Aceasta a mai declarat că, deși îi place gustul pietrelor, le consumă ca să-și trateze carenţa de fier.

După mai multe analize amănunţite, medicii au descoperit că Teresa Widener suferă de sindromul pica. Această afecțiune este caracterizată prin dorința de a mânca lucruri care nu sunt alimente, precum plastic, hârtie, pământ, vopsea și multe altele. Numele pica provine din limba latină, de la denumirea coțofenei, pasărea care mănâncă aproape orice. Obiceiul bizar nu îi aduce niciun beneficiu Teresei. Din contră, îi poate introduce în corp paraziți, iar pietrele îi pot produce hemoragii interne. Chiar medici din toată lumea au fost uimiți de faptul că femeia nu a ajuns până acum la urgențe cu probleme medicale grave. Cei mai mulţi care i-au urmărit apariţiile publice i-au recomandat femeii să consulte un psiholog sau un hipnoterapeut care să o ajute să scape de această adicţie de-a dreptul bizară şi periculoasă.

Un reportaj video din trecut despre Teresa Widener poate fi revăzut aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel