E posibilă revenirea la învăţământul online din cauza pandemiei? Răspunsul premierului Ciucă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat, luni, în prima zi a noului an şcolar, dacă este posibilă revenirea la învăţământul online din cauza pandemiei.

„Am discutat acest subiect atunci când s-au desfăşurat analizele înainte de începerea anului de învăţământ. Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs astfel încât să revenim la învăţământul online.

Sigur, niciodată nu zicem niciodată şi suntem pregătiţi ca, probabil punctual şi specific, să fim în măsură să luăm şi o astfel de decizie, dar concluziile, după doi ani de zile de pandemie, în care învăţământul nu s-a desfăşurat aşa cum este firesc, ne determină să luăm măsurile de precauţie astfel încât să nu mai lăsăm să ajungem în situaţia în care să revenim în online”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Trebuie să pregătim sistemul de învăţământ, trebuie să avem un suport tehnic şi tehnologic pentru tot ceea ce înseamnă partea de modernizare a sistemului de educaţie din România, trebuie să existe şi această posibilitate, dar nu vrem să ajungem acolo”, a conchis Nicolae Ciucă. 

Citește și...

Nicolae Ciucă: Destinul României depinde esenţial de creşterea performanţei sistemului nostru de educaţie

Destinul României depinde esenţial de creşterea performanţei sistemului nostru de educaţie, a declarat luni, premierul Nicolae Ciucă, la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Colegiului Militar Naţional Tudor Vladimirescu.

„Sunteţi parte a unei generaţii care dovedeşte că ştie, vrea şi poate să facă performanţă. Că este creativă, că obţine rezultate remarcabile la olimpiade de studiu şi stabileşte noi recorduri în sport, că este implicată civic, social. Că se informează, pune întrebări şi caută răspunsuri. M-am bucurat să remarc aceste calităţi la multe întâlniri avute cu tinerii. Continuaţi să fiţi curioşi, continuaţi să fiţi curajoşi, continuaţi să gândiţi cu mintea voastră! Pentru că ştim cât de mare este potenţialul generaţiei voastre, venim cu soluţii pentru a asigura fiecărui copil şansa la o educaţie de calitate şi posibilitatea să se dezvolte în domeniile în care simte că poate şi vrea să fie bun”, a spus premierul Nicolae Ciucă, luni, în discursul rostit la Colegiului Militar Naţional Tudor Vladimirescu.

„Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă, am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului şcolar şi susţinerii copiilor din medii defavorizate. Sunt direcţii pe care le vom dezvolta în noile legi ale educaţiei. Proiectul România educată aşază învăţământul românesc pe principii noi, care să asigure accesul la educaţie de calitate şi să valorifice potenţialul uman al României. Destinul României depinde esenţial de creşterea performanţei sistemului nostru de educaţie!”, a mai declarat premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă s-a adresat şi profesorilor. „Aveţi în mâinile dumneavoastră cea mai preţioasă avuţie a unei ţări: copiii. Dumneavoastră le sunteţi lumină pe drumul cunoaşterii! Modelaţi caractere, îi faceţi să strălucească, să fie încrezători în potenţialul lor, în ştiinţa lor de carte. Îi stimulaţi să-şi dorească să ştie mai mult, îi încurajaţi şi le sunteţi alături atunci când au nevoie!”, a spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel