e-invoice, aplicație web pentru rambursare de TVA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ministerul Comunicaţiilor, în colaborare Ministerul Finanțelor și ANAF,  intenţionează să lanseze o aplicaţie web prin intermediul căreia companiile vor putea solicita rambursarea TVA, spune ministrul Dan Nica, scrie incomemagazin.ro.

"Denumit e-invoice, proiectul va fi dezvoltat împreună cu Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. La nivel european , proiectul este unul prioritar şi a mai fost dezvoltat în şase state, printre care Italia, Suedia sau Spania. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene şi o estimez la la 2-3 milioane de euro", a spus Nica.

Potrivit ministrului Comunicațiilor, aplicaţia va fi utilă IMM-urilor, care nu vor mai avea nevoie astfel de consultanţi pentru a completa formularul pentru rambursarea TVA.

"Cred că în prima etapă a proiectului aplicaţia se va adresa unui număr de 100.000 de IMM-uri. În prezent, procedura de rambursare a TVA este complicată, necesită numeroase formulare şi se face în faţa reprezentanţilor autorităţilor fiscale. În plus, lasă loc de interpretări, care sunt foarte rar în favoarea celui care a completat hârtiile. Cred că prin această aplicaţie formularul va avea în spate o schemă logică, care nu va mai lăsa loc pentru interpretări din partea autorităţilor fiscale", a mai adăugat Dan Nica, ministrul Comunicațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel