Data actualizării:
Data publicării:

E bine sau nu să mănânci slănină cu ceapă. Prof. Ciurea are răspunsul

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre „alimentația sănătoasă”.

Alegeri prezidentiale 2024

„Să mâncăm ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre. (...) Este foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem - mai mult sau mai puțin - sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: echilibru. Să știm ce ne face rău. Ne place slana. Ne place și ceapa. Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul! Și să reținem că și vârsta contează”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul podcastului moderat de Damian Drăghici pe YouTube.

„Dacă vrei să faci un efort fizic, trebuie să mănânci într-un anumit fel. Dacă ești la mare, trebuie să mănânci lucruri ușoare. Mănâncă adaptat condițiilor și a celor pe care le-ai primit din educație”, a mai spus Vlad Ciurea.

Citește și: Cea mai bună muzică pentru creier. Ciurea a plâns

Prof. Ciurea: Băutura perfectă pentru dimineață. La prânz, pește slab, alune. Seara, o friptură și un pahar de vin

„Câteva recomandări pentru creier (și întregul organism):

Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a explicat pe contul de Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a mai transmis Vlad Ciurea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel