DW: Numirea Adrianei Săftoiu, întoarcerea lui Blaga la era PDL-Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vasile blaga dece
vasile blaga dece

Deutsche Welle scrie marți, într-un material intitulat "Vasile Blaga și politica nostalgiei", că numirea Adrianei Săftoiu în funcția de purtător de cuvânt al partidului este o despărțire de Traian Băsescu, dar poate în primul rând o încercare de întoarcere la perioada de maximă glorie a formațiunii din Modrogan, când Traian Băsescu era consiliat de Adriana Săftoiu.

Într-un articol de opinie, DW spune că numirea Adrianei Săftoiu relevă poziția ambivalentă a lui Vasile Blaga. "Convenţia PDL nu a marcat o despărţire reală a partidului de Traian Băsescu, ci doar o distanţare neclară şi care nu pare cu totul ireversibilă". În sensul că, democrat-liberalii nu dezavuează politicile lui Traian Băsescu, ci doar vor să iasă de sub influența lui Băsescu.

Amintirea PDL-ului condus de Băsescu

"(...) Aşadar, desemnarea Adrianei Săftoiu ca purtător de cuvânt este un mesaj simbolic puternic, care spune mai mult decât pare. Este o despărţire de Băsescu, dar poate în primul rând este o întoarcere nostalgică la „epoca de aur” în care Băsescu, consiliat de Adriana Săftiou şi înconjurat de o echipă colegială în adevăratul înţeles al cuvântului, duceau o luptă politică în care toţi credeau în aceeaşi măsură", scrie Deutsche Welle.

Recuperarea lui Băsescu

DW remarcă două perspective diferite din cadrul partidului: cei care au ajuns târziu în partid și nu au prins perioada de maximă înflorire sub tutela lui Traian Băsescu și cred că partidul a progresat în ultimii ani prin cooptarea unor politicieni precum Monica Macovei, Cristian Preda, Adrian Papahagi ș.a; ceilalți au văzut și simțit cum partidul se degradează treptat și s-a ajuns la intrigi și disponibilitatea noilor sosiți să-l susțină sub orice formă pe cel mai puternic.

"În orice caz, desemnarea fostei colaboratoare a preşedintelui ca purtător de cuvânt arată că Vasile Blaga este preocupat să regăsească vechiul etos al colegialităţii, care l-ar putea recupera, dacă nu ar fi prea târziu, pe preşedintele însuşi", conchide DW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel