DW: Johannis este omul care pacifică PNL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
klaus johannis deceee
klaus johannis deceee

Deutsche Welle scrie astăzi că includerea lui Klaus Johannis în rândul liberalilor este o victorie a lui Crin Antonescu, care, totodată, a produs o senzație de calm și unitate în Partidul Național Liberal.

Menționând declarațiile de astăzi ale liberalilor Călin Popescu Tăriceanu și Andrei Chiliman - care văd înscrierea lui Johannis în PNL drept un plus de seriozitate și verticalitate - jurnaliștii Deutsche Welle remarcă cum într-un moment în care ”dialogul era compromis”, lideri oficiali și disidenți ”au reușit să se pună de acord”.

Deutsche Welle crede că președintele PNL Crin Antonescu a repurtat miercuri un succes, primarul Sibiului jucând un rol opus celui jucat de Gigi Becali, a cărui intrare în rândul liberalilor a stârnit voci de nemulțumire din partea multor membri cu vechime.

”Pentru Klaus Johannis însă abia acum începe dificultatea, căci el s-a bucurat în general de multă stimă în societatea românească, dar fără ca lumea să-i cunoască cu adevărat ideile. Succesul său laSibiu a fost o carte de vizită valoroasă care are însă nevoie şi de alte confirmări. Abia acum are şansa să vorbească despre marile probleme ale politicii româneşti, căci de pe platforma de lider (potenţial) al PNL a câştigat deja audienţă incomparabil mai largă”, încheie Deutsche Welle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel